Kovinski Zmajevci drugi na Pedagoškoj olimpijadi u Moskvi

Na Međunarodnoj pedagoškoj olimpijadi u Moskvi, u kategoriji međunarodnog profesionalnog konkursa, nominacije „Umetnička fotografija“, kovinska “Zmajeva” osnovna škola dobila je još jedno laskavo priznanje pobednika, osvojeno drugo mesto, za rad „Veseli ukrasi pred našom školom“.

U našoj školi fotografija se neguje još od šezdesetih godina prošlog veka, kada je nastavnik fizike Bogdan Bogić sa velikim entuzijazmom pokrenuo foto-kino sekciju. Bila je to hronika života i rada ne samo naše škole već i Kovina. Odlaskom u zasluženu penziju, ostavio mi je u amanet da sledim njegov put sve do današnjih dana, od mračne komore do digitalne fotografije, kroz koje decenijama učenici razvijaju estetske vrednosti, tačnost i istrajnost.

Drugo polugodište je počelo, raspust je gotov i već drugog dana februara stiglo nam je značajno priznanje. Međutim, fotografija je takav fenomen da traje kroz celu godinu i godinama, pa je tako i u našoj školi”, kaže dobitnik priznanja međunarodnog konkursa i mentor, profesor emeritus Dejan Kreculj.

D. K.

Podeli vest:
5 1 vote
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments