KSR „Dunavac 2020“ proslavio tri godine postojanja i završetak uspešne sezone

Klub sportskih ribolovaca „Dunavac 2020“ održao je prigodnu svečanost u prostorijama Ustanove za sport povodom tri godine postojanja, a ujedno i povodom završetka sezone koja je bila i više nego uspešna. Pored gostiju, prijatelja kluba i predstavnika sponzora svečanosti su prisustvovali svi članovi takmičarske ekipe koji su učestvovali u ovogodišnjem ciklusu.

KRS „Dunavac“2020“ je na osam pozivnih kupova ostvario izuzetan rezultat gde su osvojili šest pehara, i ujedno su na prvenstvu Srbije zauzeli treće mesto. Marija Lukić je ponovo prvakinja Srbije i samim tim je obezbedila učešće na Svetskom prvenstvu naredne godine koje će se održati u Portugalu. Ivica Jovčić je u kategoriji mastersa takođe izborio mesto u reprezentaciji Srbije i učešće na Svetskom prvenstvu koje će se održati naredne godine u Bugarskoj. Pored svih ovih rezultata Marija je kao član reprezentacije Srbije ove godine učestvovala na Svetskom prvenstvu u Apatinu, dok je Jovčić bio selektor ove reprezentacije.

Predsednica KSR „Dunavac 2020“ Marija Lukić pozdravila je sve prisutne i zahvalila svim članovima, prijateljima kluba i sponzorima za sve što su uradili za klub u protekle tri godine. Ivica Jovčić jedan od osnivača kluba, selektor i reprezentativac Srbije i istaknuti član KRS „Dunavac2020“ u svom obraćanju govorio je o rezultatima, ali i pozvao mlade da im se pridruže.

Za tri godine od osnivanja kluba, mislim da su ovo impresivni rezultati za našu okolinu a i šire. Ovim putem pozivam sve mlade sportske ribolovce da se pridruže klubu i da u narednim godinama učestvuju u svim takmičenjima i da zajedno ostvarimo još bolje rezultate. Nadamo se da ćemo početkom naredne godine otvoriti i školu ribolova za najmlađe kategorije, istakao je Jovčić.

Svi takmičari koji su učestvovali u ciklusu takmičenja za 2023. godinu dobili su zahvalnice za razvoj i doprinos ribolovačkom sportu, a ujedno su dodeljene i plakete za sponzore i prijatelje kluba koji su nesebično pomagali klub: Ribolov Ilić iz Smedereva, Plavi Dunav Skorenovac, Ustanova za sport Kovin i Sportski savez opštine Kovin.

M. Ljiljanić

Podeli vest:
5 1 vote
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments