Sanira se krov iznad ženskog 2 i bioskopa u Bolnici. Sredstva stigla iz Pokrajine

Pokrajinska vlada opredelila je skoro 13,5 miliona dinara za sanaciju dotrajale krovne konstrukcije iznad Odeljenja za intenzivni tretman psihotičnih poremećaja – žensko 2, u Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti u Kovinu.

„Dugogodišnje zanemarivanje problema prouzrokovalo je veliko oštećenje zgrade u kojoj je pored pomenutog Odeljenja smeštena i Bioskopska sala, osnovana pre 99 godina, a gde je pre 89 godina prikazan prvi film ne samo u bolnici već i u gradu. Filmovi nisu prikazivani samo za pacijente, već i za osoblje i građanstvo,“ – kaže PR služba ove ustanove.

Danas je Bioskopska sala mesto gde pacijenti uživaju u različitim kulturnim sadržajima i programima (filmovi, priredbe, radionice, sekcije). U sali se organizuje i kontinuirana medicinska edukacija za zaposlene.

,,Predmetni radovi će doprineti tome da Specijalna bolnica ,,Kovin” postane savremenije, bolje opremljeno, sigurnije i lepše mesto za lečenje, rehabilitaciju i oporavak pacijenata,“ napominje v. d. direktora SBPB ,,Kovin“ dr Jovanka Petrović, specijalista psihijatrije, ujedno se zahvaljujući i Vladi AP Vojvodine na kontinuiranom praćenju potreba i pomoći ove ustanove.

V. Živkov

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments