Kuća iz holivudske zimske bajke u Mramorku

Vasa Nikola i njegov otac Jova, pre trinaest godina počeli su da ukrašavaju svoju kuću pred novogodišnje praznike. Radeći u Austriji dugo godina, imali su prilike da vide razne ideje kojima su tamošnji žitelji dekorisali svoje kuće, svetlećim lampicama i ukrasima, a kada su odlučili da se iz Austrije vrate, kupili su dovoljno tih sjajnih stvarčica da i sami svoj dom u Mramorku pretvore u bajku tokom zimskih praznika.

-Mi to volimo, -kaže Vasa, pošto su upravo završili dekoraciju za ovu godinu. Bljesnula je porodična kuća hiljadama svećica, a na radost dece koja su i sama već učesnici u stvaranju novogodišnje bajke. Jovan i Jovana, njihov stric Bandi, otac i deda četiri dana su radili da bi postavili i osmislili sve te detalje, sve te lampice i druge ukrase.

Komšijama se sviđa, niko se ne buni, a dođu i da se slikaju, svi gledaju, nekad se i doveze neko baš s namerom da vidi. Ne radimo mi to ni zbog koga. Mi to zbog nas, lepo nam je ovako i radujemo se praznicima. Drago nam je da se i drugima sviđa, – ispričao nam je Vasa iz svog doma koji će sve do 15/16. januara biti ovako blještav i sjajan, kao sa neke zimske razglednice.

A vas ako put vodi u Mramorak, gledajte da to bude kad padne mrak. Zastanite i slobodno slikajte porodični dom Nikolinih. Podelite s njima prazničnu bajku.

V.Ž.

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] mreži fejsbuk videli fotografije Save Nikole i njegove divno ukrašene porodične kuće. Kuća iz holivudske zimske bajke u Mramorku – Kovinske.info Tada smo saznali da u istom mestu postoje još dve kuće koje su dekorisane kao za snimanje nekog […]