Mramorak kao set za božićne filmove

Najholivudskije mesto u opštini Kovin ovih prazničnih dana je definitivno Mramorak. Sem ako nas ne demantujete fotografijama iz svog mesta. Mi smo putem objava na društvenoj mreži fejsbuk videli fotografije Save Nikole i njegove divno ukrašene porodične kuće. Kuća iz holivudske zimske bajke u Mramorku – Kovinske.info Tada smo saznali da u istom mestu postoje još dve kuće koje su dekorisane kao za snimanje nekog božićnog filma. Onako kako se to ovih dana intenzivno prikazuje na TV ekranima. I sada smo sigurni da je Mramorčanima sve kao u bajci, samo nedostaje bar malo snega.

Lepi Miki iz Mramorka, odnosno Miroslav Nikola je brat Save Nikole i kako nam je rekao, njemu je ukrašavanje kuće već dve decenije tradicija. I on je radio u Austriji i sada sa ocem Draganom svake zime ukrasi kuću koja je na ulasku u Mramorak iz pravca Dolova. Veliko mu je to zadovoljstvo, donosi radost, a drago mu je da se i komšijama dopada. Neki meštani kažu da među braćom čak postoji i blago rivalstvo, opet sve kao u filmovima koje smo na ovu temu gledali. I kao i u filmu, praznična radost i osećaj sreće na kraju se spoje i doprinesu da ovi dani proteknu u zaista posebnoj atmosferi.

Kada smo objavili prve slike novogodišnje dekoracije, stigle su nam poruke da je najlepše dekorisana kuća Rasima Halilovića. Od Rasima smo saznali da je pre nekoliko godina baš njegova kuća bila i u TV Dnevniku, da su objave na društvenim mrežama imale milionske preglede, da su mu bili i momci iz „Marka žvaka“, a sve da vide to holivudsko čudo u malom banatskom selu.

Rasim kaže da sam postavlja dekoracije. Hiljade lampica sam okači, pravi plan kako će šta izgledati, da to ima neki smisao i priču i onda zabljesne svom silinom u kojoj oni uživaju, ali se dive komšije i prolaznici iz daleka, ali i iz blizine. Jedino mu je žao, kaže on, što nema dovoljno dobar aparat da slika i tako preko fotografije dočara onima koji ne mogu da u večernjim satima prođu i vide ovu kuću.

Koja je kuća najlepša, stvar je ukusa, a o ukusima se ne raspravlja. Ono što jeste činjenica je da u Mramorku ima ljudi koji žele da bojama i svetlošću unesu radost i duh praznika. I to je ono što njihov trud čini lepim.

Naslovna fotografija kuća Rasima Halilovića

V.Ž.

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments