Na 900 stranica materijala za Skupštinu i: Avirex novi vlasnik kompleksa Beko Mladost. Sava Radovanov vd direktora Biblioteke

24.03.2024. – Ponudivši tri hiljade evra više nego što je procenjena tržišna vrednost nekadašnje imovine Beko Mladost u Kovinu, preduzeće Avirex doo iz Beograda ušlo je u proceduru kupovine po javnom oglasu. Opština Kovin je na sednici skupštine donela odluku da se raspiše oglas. Raspisan je početkom februara i kao jedini ponuđač javio se Avirex. Na tržišno procenjenu cenu od 498 hiljada evra ponuđač je dodao još tri hiljade i za 501 hiljadu evra, ukoliko Skupština 28. marta potvrdi ponudu za otuđenje imovine, Avirex DOO postaće vlasnik kompleksa u industrijskoj zoni.

Prema matičnom broju preduzeća navedenog u materijalu, Avirex DOO je registrovan za proizvodnju usluge i promet, ali ima i svoj ogranak – tehnički pregled motornih vozila. Da li će to biti i njihov novi posao u Kovinu?

Opštinska Komisija za izbor ponuđača prihvatila je ponudu, ocenila da je dokumentacija uredna i kao jedinog ponuđača skupštini dostavila predlog da se sa ovom firmom potpiše ugovor. Avirex koga zastupa direktor Vladimir Atanacković, uplatio je depozit od oko 50 hiljada evra, a ostatak do ponuđene sume treba da bude uplaćen najkasnije 30 dana pošto se potpišu ugovori i postanu pravosnažni.

Na 41. sednici Skupštine, koja je zakazana za 28. mart, u materijalu od oko 900 stranica, još su i izveštaji o izvršenju opštinskog budžeta za 2023. godinu, izmene budžeta za 2024. godinu, izveštaji javnih preduzeća i ustanova, kao i organizacije Crvenog krsta Kovin, ali i neka kadrovska rešenja.

Skupština bi trebalo da potvrdi imenovanje Save Radovanova na mesto vršioca dužnosti direktora u Biblioteci „Vuk Karadžić“ Kovin, pošto je Ivana Jovanov podnela ostavku. Ostavku je podnela i Dubravka Toma na mesto predsednika Upravnog odbora PU „Naša radost“ Kovin jer je, kako stoji u materijalu za skupštinu, imenovana na mesto vršioca dužnosti direktora Dečije ustanove.

Opširnije o drugim temama, posle sednice Skupštine.

V.Ž.

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments