O bezbednosti u januaru. Za volanom više alkoholisanih i drogiranih vozača

Stanje bezbednosti na području Policijske uprave Pančevo u toku januara 2024. godine može se oceniti kao zadovoljavajuće jer je došlo do smanjenja broja izvršenih krivičnih dela. Što se tiče broja izvršenih prekršaja iz oblasti javnog reda i mira u odnosu na isti period prošle godine po parametrima, takođe je evidentno značajno smanjenje broja učinjenih prekršaja, kaže se u saopštenju za javnost Policijske uprave u Pančevu.

Zaplenjeni heroin

Opšta ocena stanja bezbednosti u saobraćaju na području PU Pančevo je povoljnija u odnosu na isti period prošle godine, bar što se tiče saobraćajnih nesreća sa ili bez stradalih. Međutim što se tiče prekršaja za upravljanje vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci broj je povećan u odnosu na januar 2023. godine za 200 odsto, prekršaji vozača koji su upravljali pod dejstvom alkohola povećani su za 82 posto, a prekršaji nekorišćenja sigurnosnog pojasa porasli su za čak 400 odsto u odnosu na prošlu godinu, navodi se u izveštaju.

Što se stanja javnog reda i mira tiče, u januaru 2024. godine može se oceniti kao zadovoljavajuće jer je došlo do smanjenja broja prekršaja u odnosu na isti period 2023. godine. Jedino osetno povećanje prekršaja je po osnovu Zakona o oružju i municiji gde je ove godine podneto 39 prekršajnih prijava dok je u januaru 2023. godine podneto 10 prekršajnih prijava. Treba napomenuti da je najviše prekršaja učinjeno po Zakonu o javnom redu i miru, vršenje nasilja, pretnja ili tuča.

Ono što se u izveštaju ističe je da se ukupan broj izvršenih krivičnih dela smanjio za devet odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Ovo smanjenje odnosi se na sve oblasti krivičnih dela osim za krivična dela protiv zdravlja ljudi, a u koja spadaju krivična dela u vezi sa opojnim drogama. U ovoj se oblasti beleži rast i ukupno je izvršeno 55 krivičnih dela dok je za isti mesec prethodne godine izvršeno 39 krivičnih dela.

Marihuana i džoint

Pored pljački s početka januara, o kojima smo izveštavali, izdvojićemo još da su policijski službenici PS Kovin, 31. januara 2024. godine izvršili pretres stana i drugih prostorija kod lica U.B. (2000), iz okoline Kovina i tom prilikom su pronašli oko 116 grama amfetamina i jednu digitalnu vagicu za precizno merenje, a protiv lica je podneta krivična prijava za krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga. Dana 30. januara 2024. godine policijski službenici PU Pančevo i PS Kovin su u Kovinu zaustavili putničko vozilo marke Fiat Croma kovinskih registarskih oznaka i prilikom pregleda vozila pronašli i privremeno oduzeli rezani duvan ukupne količine 130 kilograma i ukupne vrednosti 286.000 dinara. Zbog izvršenog krivičnog dela nedozvoljeno skladištenje robe protiv osumnjičenog lica se podnosi krivična prijava, navodi se u saopštenju.

M. LJ.

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments