Odlučeno kome idu nagrade 37. Oktobarskog salona: Miroslav Jovanović, Jelena Atanasković i Vladimir Kovač, ovogodišnji laureati

Završen je konkurs za 37. Oktobarski likovni salon. Tradicionalno i ovogodišnji Oktobarski likovni salon Centra za kulturu Kovin prezentovaće savremeno umetničko stvaralaštvo kroz slikarstvo, vajarstvo i grafiku, kao i umetnička dela nastala putem savremenih, alternativnih tehnika.

Nagrada za slikarstvo pripala je Miroslavu Jovanoviću, a pohvaljeni su Mirjana Denkov, Ivan Špehar i Bojan Malešević. Nagrada za skulpturu dodeljena je Jeleni Atanasković, pohvaljeni su Milica Krstić Bulik, Milun Šiljković i Vesela Rajković. Nagradu za grafiku i crtež odneo je Nikola Pavlović, a pohvaljeni su Marijana Rakićević, Vlasta Filipović i Nikola Komosar. U kategoriji fotografija i prošireni mediji nagrađen je Vladimir Kovač, pohvaljeni su Boris Bjelica, Isidora Stojanović i Svetlana Dojčinović.

Na adresu Centra za kulturu Kovin pristiglo je gotovo stotinu likovnih radova. Komisija u sastavu prof. Mirjana Šimunovački Šunjevarić, likovni umetnik Miroljub Filipović Filimir i prof. dr Nikola Šuica, istoričar umetnosti, pregledala je sve prispele radove. Članovi komisije sagledali su dela raznovrsnih pristupa i orjentacija autora svih generacija. Komisija izražava zadovoljstvo odzivom i kvalitetom ponuđenih dela. Po iskustvu komisije Galerije Centra za kulturu Kovin iz ranijih sezona, određene su nagrade za svaku od četiri kategorije, kao i više priznanja.

Svečano otvaranje 37. Oktobarskog likovnog salona biće održano u utorak, 03. oktobra 2023. godine sa početkom u 17:00 časova. Postavka će trajati do 01. novembra 2023. godine. Sva prispela dela su uvrštena u postavku Salona.

M. Ljiljanić

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments