Održana 41. sednica Skupštine. Sve prošlo glatko, ali se za neke odužilo

29.03.2024. – Jedino neočekivano što se dogodilo na 41. sednici Skupštine, u odnosu na najavljeni dnevni red i odluke, jeste što je sednica održana u skupštinskoj sali u zgradi opštine. Kako je ova sala i uređena upravo za tu namenu, pa se pokazalo da je previše tesna, to se sednice ponovo održavaju u sali pozorišta. Ovoga puta, zbog festivala pozorišta KOPS, odbornici i direktori su se nekako snašli.

Od izabranih 45 odbornika sednici je prisustvovalo 40. Konstantno fali pet ili šest odbornika.

Dvadeset četiri tačke dnevnog reda prošle su bez rasprave i diskusije. Usvojen je izveštaj o izvršenju budžeta za prošlu godinu i izmene za ovu godinu, usvojeni su izveštaji i finansijski izveštaji javnih preduzeća i ustanova, kao i Crvenog krsta Kovin, data je saglasnost za otuđenje imovine u industrijskoj zoni u korist ponuđača Avirex iz Beograda, a takođe i data saglasnost da se za vd direktora Biblioteke „Vuk Karadžić“ imenuje diplomirani bibliotekar Sava Radovanov, pošto je Ivana Jovanov podnela ostavku. Izmene su se desile i u Upravnom odboru PU „Naša radost“ jer je Dubravka Toma imenovana za vd direktora vrtića, jer je i Aleksandra Alavanja pre izvesnog vremena podnela ostavku, samo se čekala saglasnost viših instanci.

Direktori i rukovodioci koji su došli na sednicu nisu ništa pitani, niti im je zatraženo da obrazlože svoje izveštaje, ali to je već ustaljena praksa unazad nekoliko godina. Odbornicima se čak i ne pročita mišljenje nadležnih službi, samo se kaže da je mišljenje dato i prelazi se na glasanje. Odbornici glasaju za imenovanje vršioca dužnosti, a da niko ne pomene o kome se radi. Pretpostavlja se da svi čitaju materijal. No, ovoga puta materijal je imao čak devet stotina stranica i malo je verovatno da ga je iko pročitao.


Ova je sednica trajala čak trideset minuta što je kod pojedinih odbornika primetno izazvalo nestrpljenje da se što pre završi.

O temama sa dnevnog reda u drugim tekstovima.

V.Ž.

Podeli vest:
5 1 vote
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments