Za početak KOPS-a o čistoći u svim njenim slojevima i nijansama, iz Ateljea 212

Selektor Branko Miloradović, sedi prvi

28.03.2024. – „Čista kuća“ predstava Ateljea 212, otvorila je sedme Kovinske pozorišne susrete. Ozbiljna tema o mentalnom zdravlju i međuljudskim odnosima, razlikama, ispričana na duhovit način, držala je pažnju kovinske publike u punoj pozorišnoj sali.

Otvarajući susrete direktor Centra, Milivoj Grčić, podsetio je da se simbolično početak ovogodišnjeg KOPS-a vezuje za Svetski dan pozorišta. On je pozdravio sve prisutne, pomenuo je odličan izbor predstava za ovogodišnje susrete i zahvalio se prisutnom selektoru Branku Miloradoviću, direktoru Doma kulture Mladenovac, čija će odluka pred kovinsku publiku i ove godine dovesti izuzetne ansamble i predstave.

Prateći program ovih susreta jeste izložba fotografija dve vrsne umetnice fotografije, a čija je zajednička tema scena. „Moja scena“ Vukice Mikače Lovren i „Scena“ Milene Đorđević. Dok čekaju da predstava počne, poštovaoci pozorišta mogu uživati u izvanrednim kadrovima naših poznatih pozorišnih umetnika u ulogama koje igraju u svojim pozorištima. Izložbu je u Galeriji postavio urednik galerije Milan Živković i sam majstor fotografije.

Zanimljivost prve večeri pozorišnih susreta je da su na predstavu „Čista kuća“ došli kolektivno učenici Medicinske škole iz Pančeva.

U četvrtak je na programu „Radovan III“ koprodukcijski urađena predstava Narodnog pozorišta Sombor i Grad Teatra Budva. Početak svih predstava je u 20 sati.

V.Ž.

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments