OJT Smederevo: Još se utvrđuju okolnosti o paljenju automobila. Policajacu izrečena zabrana prilaženja supruzi

04.03.2024. – Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu dostavilo nam je nekoliko informacija vezanih za nedavne događaje u Kovinu.

Postupajući „na osnovu izveštaja Policijske stanice Kovin od 21.02.2024. godine, a povodom prijave Marije Šalipur o paljevini putničkog motornog vozila u vlasništvu njenog supruga, u dosadašnjem toku postupka izvršen je uviđaj, nakon čega je od strane tužilaštva doneta naredba o fizičko-hemijskom veštačenju tragova nađenih prilikom uviđaja i to više uzoraka sagorelih materija i zemljišta, a sve u cilju utvrđivanja da li na uzetim uzorcima postoje i tragovi nekog pospešivača? S obzirom na napred navedeno o daljem toku postupka i radnjama koje je potrebno preduzeti u cilju utvrđivanja tačnih okolnosti pod kojima se događaj odigrao se može govoriti nakon dostavljanja nalaza i mišljenja fizičko-hemijske laboratorije kojoj je naredbom povereno veštačenje.“- piše u ovom delu teksta, a odnosi se na vozilo koje je pred porodičnom kućom upaljeno Bojanu Šalipuru.

U odnosu na lica Bojan i Marija Golubović, na predlog ovog tužilaštva su, na osnovu Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, određene privremene mere zabrane prilaženja i kontaktiranja, ali tužilaštvo ne raspolaže informacijom da li je protiv Bojana Golubovića (Givge prim K.I.) pokrenut postupak suspenzije.– kažu iz OJT Smederevo. Nezvanično smo saznali da je Golubović trenutno na godišnjem odmoru, inače je policajac u policijskoj stanici u Kovinu.

U vezi sa tragičnim događajima u fabrici „Utva“ u Kovinu i na gradilištu bazena na Šljunkari u oba slučaja izvršeni su uviđaji kojima su prisustvovali dežurni javni tužioci, ali do dana sačinjavanja ovog saopštenja tužilaštvu još uvek nisu dostavljeni izveštaji nadležne policijske stanice.

Pripremio M.Lj.

Podeli vest:
5 2 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments