Postizborna reakcija NPS: „Podneli smo dokaze i prijave svim relevantnim institucijama u zemlji, pa bogami, i u inostranstvu“

Po završetku parlamentarnih i porkajinskih izbora, pozvali smo predstavnike političkih partija i pokreta da prokomentarišu i daju svoje viđenje izbornih rezultata.

Poverenik Narodnog pokreta Srbije za Kovin, Darko Divac, napisao nam je:
„Kažu da je jutro pametnije od večeri!? Pokušali smo da hladne glave, sa neke vremenske distance, damo svoj sud o proteklim izborima. Međutim, osećaj teskobe i uznemirenosti ne prolazi. Da se razumemo, niko nije ni očekivao da će sve biti regularno, ali ovoliki stepen bezobrazluka, nepravde, niko nije očekivao!
Ako bismo gledali statistiku, koalicija Srbija Protiv Nasilja je zapravo napravila dobar rezultat. Druga smo po snazi politička grupacija i na Republičkim i na Pokrajinskim izborima. Na lokalnim se to ponavlja, ali smo negde i na prvom mestu. Beograd je posebna priča, već svima poznata, ali tu je naravno i naš Kovin. Ovde nije bilo lokalnih izbora, ali je evidentno da smo dobili skoro duplo više glasova u odnosu na predhodne izbore.
Da su izbori bili „normalni“, već bi se uveliko slavilo, ali nažalost oseća se gorak ukus …
U izbornom danu, imali smo kontrolore, koji su savesno odradili svoj posao. Ovde na lokalu nije bilo nekih značajnih problema na samim biračkim mestima, ali sve van njih u predizbornoj kampanji bilo je neregularno.


Počevši od predsednika države, koji je navodno predstavnik svih građana Srbije, mimo Ustava, zakona, svojim imenom stao je iza jedne političke grupacije i svesno, svojim izjavama, opoziciju nazivao uvredljivim imenima i na posredan način delio „svoj“ narod na podobne i one druge. Pošto je on ovde isto što i država, koristio je sve državne resurse: novac, sredstva javnog informisanja, institucije, javna preduzeća i još mnoge druge poluge vlasti! Pri tome se nije biralo korišćenje metoda i načina, koji su u najmanju ruku zalazili u sferu kriminalnih radnji, šibicarskih prevara, obmana …
Sve to je manje-više poznato javnosti, ali je zabrinjavajuća reakcija većeg dela iste te javnosti, koja jednostavno okreće glavu na drugu stranu i kao da skoro bezrezervno veruje režimu!?


NEVEROVATNO!
No, recimo da je moguće istu tu javnost obmanuti, jer je skoro nemoguće da do nje dođu sve informacije,. Većina te javnosti informiše se sa kanala sa nacionalnom frekvencijom, a zna se ko njih kontroliše!
Jedno se mora priznati aktuelnom režimu! Brani bezrezervno svoje pozicije, pri tome pokazujući odličnu organizaciju i predanost. Velika je šteta, što isti elan ne koristi i u ostalim sferama, pogotovo u ekonomiji, privredi, poljoprivredi … Da je tako, ni Švedska nam ne bi bila ravna po socijalnom i ekonomskom standardu! No, očigledno je da su im neke druge kombinacije bitnije!?
Sa druge strane, deo građanstva upućuje primedbe opoziciji zbog sporih reakcija, izostanka pravih lidera, slabe kampanje itd. Delom su, nesumnjivo, u pravu! Međutim, skrenuo bih im pažnju na neravnopravne uslove, manjak resursa i nadasve, nespremnost građana da preuzmu aktivniju ulogu u ovim procesima, zbog raznih razloga.


Veoma je teško stati na javnu scenu svojim imenom i preuzeti ulogu koja sa sobom vuče i celi niz neprijatnih situacija i komentara. Ovo je rečeno u najblažem smislu. Svaki vid aktivizma i glas protiv režima je poželjan, ali priznaćete, da je mnogo lakše raditi to iz svog doma, kao posmatrač i kritičar, a pogotovu u tajnosti , iza nekog nepoznatog profila.
Dakle, ne osuđujemo , ali ako radimo na istom cilju, poželjno je da to bude i kritika, ali molim vas, korektnije, bez dizanja tenzija i nedokazanih optužbi. One svakako nanose više štete svim akterima koji se suprostavljaju režimu, nego njemu samom.
Na kraju, vratimo se samim izborima. Svesni svih nepravilnosti, podneli smo dokaze i prijave svim relevantnim institucijama u zemlji, pa bogami i u inostranstvu. Ove prve, ne reaguju, ne rade svoj posao! Ove druge osuđuju, ali je još neizvesno da li će iskoristiti svoj uticaj i promeniti nešto na terenu!
Za to vreme, naši predstavnici se ne predaju, štrajkuju glađu u RIK-u. Kraj i rešenje se još ne naziru! Ove podatke, većina možda i ne zna, jer se slabo o tome priča u sredstvima javnog informisanja!
Jedno je sigurno, u narednom periodu nam predstoje lokalni izbori. Uložićemo još više rada, ali i rezultati ovih tek održanih, će svakako dosta uticati na krajnji ishod!
Zato pozivam sve vas, koji imate vere u slobodu, demokratiju, sopstveni izbor, da nađete snage u sebi i pridružite nam se u daljoj borbi! Povećanje našeg članstva, daje nam legitimitet i moć da svojim glasom promenimo sistem i ovaj korumpirani režim pošaljemo u istoriju!

                                          Vaš Narodni pokret Srbije-Kovin

DO POBEDE !!!“

V. Živkov

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments