Pub kviz popularna zabava po kafićima

Pub kviz je nastao u Ujedinjenom Kraljevstvu oko 1976. godine. Kod nas je postao popularan pre 5-6 godina, kada je počeo ovaj vid zabave da se organizuje po kafićima. Pub kviz je grupna zabavna igra a igra se tako što se grupa ljudi, najčešće od 4 do 6 članova, skupi u određenom kafiću (pabu) i tu kreće takmičenje u znanju. Koncept je osmišljen tako da, pre svega, akcenat bude na zabavi. Za proveru znanja odgovoran je voditelj kviza. Voditelj ima pripremljena pitanja koja su iz različitih oblasti kao što su: opšta kultura, istorija, geografija, film, književnost, muzika, sport… Kada igra počne, voditelj čita pitanje po pitanje koje takmičari mogu videti na video bimu ili televizoru, a takmičari uz međusobne konsultacije, beleže svoje odgovore na papiru. Kada voditelj isčita sva pitanja, ekipe predaju svoje papire i sledi bodovanje. Ekipa sa najviše tačnih odgovora beleži pobedu.

Pub kviz se u Kovinu pojavio još 2018. godine u tadašnjem kafiću „Mašina no1“ sada „Caffe bar 013“ gde se i danas održava. Pub kviz se organizuje jednom nedeljno a termin je uglavnom četvrtak od 19:00 časova. Tradicionalno, četiri ekipe već par godina unazad, svakog četvrtka odmeravaju znanje, a priključuju im se nove ekipe da se oprobaju u ovoj zanimljivoj igri. Ono što je najbitnije da razlika u godinama ne postoji i da su se kroz ova nadmetanja rodila i neka nova prijateljstva. Pub kviz traje preko cele zime, pa je najbolji način da hladne večeri provedete sa svojim prijateljima uz puno smeha i proveru znanja. Neke ekipe dolaze da pobede, neke da pomeraju svoje granice i još po nešto nauče, a neke su tu zbog druženja i dobre atmosfere. Kada se svemu tome pridoda i po koja čašica, razumljivo je zašto je Pub kviz osvojio srca mnogih.

Ako želite i vi sa vašim društvom da okusite deo ove atmosfere i provedete pre svega kvalitetno veče a i da se družite i proverite vaše znanje i mogućnosti ovo je odlična prilika. U četvrtak 02. novembra u 19:00 časova počinje novi ciklus Pub kviza i trajaće do prvih toplih prolećnih večeri. Prijave ekipa su na licu mesta.

M. Ljiljanić

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments