Solidarni paketi za 500 penzionera u kovinskoj opštini

Fotografija Objavljene konačne rang-liste za pakete solidarne pomoći | Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (pio.rs)

Oko 500 penzionera sa najnižim primanima u kovinskoj opštini, dobiće pakete sa osnovnim životnim namirnicama i nekoliko artikala hermije koje je iz svojih sredstava odlučio da podeli PIO fond, kao pomoć za oko 55.000 penzionera u Srbiji.

Sportski susreti penzionera

U Vršcu se sutra organizuju regionalni sportski susreti penzionera osam južnobanatskih opština. Takmičenje je u tri discipline: košarci, šutiranju na male golove i pikadu. Sportisti trećeg doba iz kovinske opštine izuzetno su uspešni i do sada su uvek dolazili sa medaljama i peharima. Nadaju se da će to biti slučaj iovoga puta.

Opštinsko udruženje penzionera u Kovinu je od PIO fonda dobilo pravo na 222 jednoobrazna paketa, a kako je prethodno sproveden konkurs na koji su se sami penzioneri prijavljivali, uz uslov da im je penzija manja od 24.990 dinara, to se javio skoro duplo veći broj od onog koji će PIO obezbediti. U Udruženju su zato odlučili da iz svojih sredstava koje dobijaju za rad iz budžeta opštine Kovin, obezbede preostali potreban broj kako bi svi oni koji su se javili za pomoć tu pomoć i dobiti.

Inače, opština Kovin ima možda nešto manje od 5000 penzionera, a jako je veliki broj onih čija je penzija među najnižima. Naročito su niska primanja penzionisanih poljoprivrednika.

Paketi još nisu stigli, a o vremenu raspodele biće obavešteni svi oni koji su ispunili uslov, rekla nam je predsednica Udruženja, Dragica Radmanović.

V.Ž.

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments