Stogodišnja zdanja bolnice u Kovinu ulepšavaju se i obnavljaju po planu

U cilju poboljšanja uslova za boravak i lečenje pacijenata i rad stručnog osoblja, preko potrebno renoviranje i adaptiranje objekata, koji su izgrađeni početkom 19. veka, odvija se planiranom dinamikom u Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti u Kovinu.

Sada su završeni radovi na sanaciji spoljne fasade na zgradi površine 1.934 kvadrata, u kojoj se nalaze Trijažno-prijemni odsek, Odeljenje za nepsihotične poremećaje i granična stanja, Dnevna bolnica i Odsek za centralno-psihosocijalnu, radnu i fizikalnu rehabilitaciju. Investicija vredi 21.598.278,99 dinara, a novac je uložila bolnica iz sopstvenih sredstava.

Osim nove fasade, završena je i kompletna rekonstrukcija krova iznad Apoteke i bolničke crkve, za šta je bolnica obezbedila sredstva u visini od 3.599.940,00 dinara.

Na Odeljenju za produženi tretman psihogerijatrije zamenjena je stolarija u vrednosti od 2.544.544,00 dinara, odeljenje je okrečeno i renovirani su toaleti. Stolarija je kompletno zamenjena i na Odeljenju za neurologiju. Ukupna vrednost radova je 3.597.780,00 dinara.

,,Radna terapija je izuzetno važan vid lečenja za naše pacijente. Kako bi uslovi bili još bolji i dijapazon aktivnosti širi, za pacijente koji hoće da potraže smisao u kreativnom ispoljavanju, prostorije u kojima se odvija radna terapija su preuređene, okrečene i postavljena je nova rasveta,“ – kaže dr Jovanka Petrović, spec. psihijatrije, v. d. direktora SBPB ,,Kovin“.

V. Živkov

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments