Trinaest je srećan broj za „Starog Lalu“. Veliki broj izlagača i gostiju u centru Kovina

Naslovna fotografija V.Kračun

Foto V.Kračun

16.06.2024. – Koncertom grupe „Garavi sokak“ večeras se zatvara dvodnevna manifestacija „Stari Lala“. Iako je ovo trinaesti put izgleda da je ulaskom u tinejdžerski period, organizatorima ovaj broj doneo sreću. U izlagačkom delu odazvao se zaista veliki broj zanatlija, kreativnih stvaralaca, malih izlagača, najviše do sada, a i vreme je odlično poslužilo. Manifestacija je otvorena u subotu veče, zvanično, iako je i pre tog oficijelnog dela imala sadržaje na samom trgu ispred Doma kulture i oko njega, ali i izvan tog prostora.

Na fudbalskom stadionu u popodnevnim satima 15. juna održana je 27. fijakerijada, kruzna revija, na gradskom stadionu. Takmičenje se odvijalo u disciplinama jednopreg, dvopreg, tropreg, četvoropreg kao i višepreg.

Uoči početka manifestacije, dan ranije, održana je fudbalska utakmica IPA policijska asocijacija Južni Banat protiv IPA Podunavlje Smederevo.

Tokom dva dana smenjivali su se programi i muzika, kako sa Trga tako i iz bašti kafića koji su oživeli u punom kapacitetu, krčkali su se kotlići i pekli kolači, a sve na radost i zadovoljstvo posetilaca.

Svoj prostor imali su i najmlađi igrajući „Laline igre“. A od dece koja su defilovala centralnim trgom izabrani su najlepši mali Lala i Sosa,, mada su, po rečima nosioca ovogodišnje manifestacije Vladimira Kračuna i Jadrana Anđelkovića, sva deca pobednici. Njima je ovo najviše i namenjeno.

Manifestacija ima status manifestacije od značaja za opštinu Kovin i podržana je od Turističke organizacije opštine, lokalne samouprave i Centra za kulturu.

V.Ž.

Fotografije u tekstu privatne arhive

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments