Turizam Kovin: Uskršnja čarolija okupila mališane iz vrtića i ustanove Lasta

29.04.2024. – Iako nije nova manifestacija, s obzirom na godine prekida, uskršnja magija u manifestaciji Turističke organizacije opštine Kovin „Uskršnja čarolija“, vraćena je deci, u ambijentu praznika i radosti.

Pošto je tokom vikenda pripremljen prostor sa zekom i jajima, a onda i obezbeđeno mesto gde će mališani iz PU „Naša radost“ Kovin i korisnici ustanove „Lasta“ iskazati svoju kreativnost, danas je organizovano oslikavanje jaja od stiropora, sa ciljem da se desetak najuspešnijih stavi u uži izbor, postavi na fejsbuk stranicu i da posetioci stranice izaberu najbolje. Stručni žiri imao je težak zadatak, izdvojio osam radova a vi za njih možete glasati na stranici:

Turistička organizacija opštine Kovin.

Kako je na kraju radnog dela programa istakao Jovica Ivković, direktor TOOK, zahvaljujući se na učešću deci, vaspitačima, „Lasti“ , sve ovo ne bi bilo moguće bez pomoći onih koju tu pomoć mogu da pruže. U realizaciji manifestacije pomogla je opštinska uprava Kovin obezbedivši svakom učesniku slatki paketić, a predsednica opštine Kovin Sanja Petrović bila je tu da se druži sa mališanima. Tu su se i ovoga puta našle žene iz tri udruženja „Veliko hrabro srce“ Malo Bavanište; „Vredne ruke žena Kovina“ i Udruženje žena iz Skorenovca „Varočka“. One su pripremile slatko i slano posluženje i već ofarbana jaja koja su deci bila najzanimljivija.

Turistička organizacija opštine Kovin poslednjih se mesec dana posvetila uređenju prostora u centru grada i detaljima koji mogu da privuku turiste da dođu i borave neko vreme u našoj sredini. O svemu tome pisali smo u izveštaju sa radne akcije, a da važno imati podršku iz svog okruženja govore i sledeći podaci: AD „Podunavlje“ doniralo je sradstva za kupovinu uskršnjeg zeke i korpe, Metal Nedeljković je takođe pomogao donacijom, JP „Kovinski komunalac“ postaralo se za cvetne aranžmane, Siloin je uradio žardinjere, Turistička je kupila metalne konstrukcije. Ipak, za svaku pohvalu i priznanje jesu učenici srednje stručne škole „Vasa Pelagić“ sa smera za varioce, koji su sve to što je bilo potrebno i zavarili. Bila je to odlična praksa ali i svojevrsna preporuka ovim mladim ljudima za posao koji ih negde očekuje.

Kako javnost opštine Kovin treba da zna i koliko je sredstava potrošeno, direktor Turističke Jovica Ivković rekao je da će se izveštaj sačiniti posle praznika kad stignu svi računi. No, svakako bi koštalo mnogo više, a nešto od ovoga ne bi ni bilo moguće, da nije bilo svih onih koji su pomogli.

Dekoracija ispred TOOK stajaće tu još desetak dana, da uveseljava mališane i da se sa zekom i u korpi prave fotografije i razglednice iz Kovina.

V.Ž.

Podeli vest:
5 1 vote
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments