U odborima političkih stranaka u Kovinu overavaju se podrške listama

U sklopu aktivnosti u prikupljanju potpisa podrške listama političkih stranaka i koalicija, u Kovinu su tri opozicione grupacije organizovale prikupljanje potpisa i pozvale svoje članove i simpatizere.

OCOKOLJIĆ NA LISTI KANDIDATA ZA POSLANIKE

Srpska napredna stranka svoju izbornu listu predala je, kako se i očekivalo, prva. Kada su skupljani i overavani potpisi u opštini Kovin, nije nam poznato, jer je komunikacija sa organima stranke gotovo nemoguća. Od podataka koji su javno objavljeni prenosimo informaciju da je na 163. mestu na koalicionoj listi „Aleksandar Vučić-Srbija ne sme da stane“ – Violeta Ocokoljić, turizmolog i turistički inspektor u opštini Kovin, koja je i ranije bila na listi naprednjaka, a u jednom mandatui i poslanica.
Zajedno s naprednjacima na listi je i nekoliko predstavnika drugih koalicionih stranaka i to iz PUPS-a, Zdrave Srbije, Pokreta socijalista, SDP-a i Srpske narodne parrtije.

POKS na izbore izlazi u koalciji sa novom DSS i oni su prikupili potpise od oko 60 svojih članova sa područja opštine Kovin, čime su dali podršku svojoj listi na izborima za republički Parlament. Predsednik OO POKS-a Milivoje Čukić nam je još rekao da će na lokalne izbore njegova stranka ići ili samostalno ili u koaliciji sa pravom opozicijom, demokratskom.

U svojim prostorijama u Kovinu potpise je prikupljala i Radikalna stranka, koja na republičke izbore izlazi samostalno. Oni su, po rečima predsednika OO prikupili podršku od oko 80 članova i simpatizera, no lista je već predata i odobrena od strane RIK tako da će Radikalna stranka biti na rednom broju 3 na glasačkom listiću. Kako nam je objasnio Nebojša Nešić, predsednik OO RS, samo na beogradske izbore Radikalna stranka ide u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom, dok će na republičke i pokrajinske ići samostalno. Što se očekivanih lokalnih izbora tiče, Nešić kaže da je stav glavnog odbora da svaki opštinski odbor proceni svoju snagu i odluči može li samostalno ili će, ipak, s nekim da udruži snage. Ranije nam je dr Nešić rekao da oni sa naprednjacima neće zajedno u opštini Kovin. Ono što je još naglasio je da je cilj Radikalne stranke da se vrati u parlament, jer oni su jedina stranka koja može da okonča vladavinu SNS-a. Od članova stranke iz kovinske opštine, na listi za republičke poslanike su: Dr Nebojša Nešić, Petar Jojić i Slobodan Mrđen.

Predaja potpisa Radikalne stranke ( foto FB stranica dr Nešić)

U subotnje popodne i Demokratska stranka je dobila službene overivače kako bi se prikupili potpisi za podršku listi Koalicija Srbija protiv nasilja. Oko stotinu članova i onih koji podržavaju ovu opciju dalo je svoj potpis i podršku, što se i očekivalo. O lokalnim izborima se nije razgovaralo, za sada samo da će ova koalicija izaći u istom sastavu i na pokrajinske izbore.

Kako smo saznali, jedna od članica Koalicije Srbija protiv nasilja, Stranka slobode i pravde sutra će dobiti svoj opštinski odbor u Kovinu, stav je bio da se sada ne skupljaju potpisi, ali će buduće rukovodstvo organizovati prikupljanje potpisa za pokrajinske izbore. Do tada će biti rešeno i pitanje prostorija. Podnet je zahtev opštinskoj upravi, na odgovor se čeka već desetak dana, no, u međuvremenu će se nešto rešiti, rečeno nam je nezvanično.

V. Živkov

Podeli vest:
5 1 vote
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments