Za 33. rođendan KZN u prostorijama OODS u Kovinu: Zašto plaćati medije koji neće da izveštavaju iz Kovina?

Posle dugo vremena konačno je neka politička stranka u Kovinu sazvala konferenciju za novinare. Obeležavajući 33. rođendan OO DS Kovin upriličio je malu proslavu i ujedno sazvao konferenciju za novinare. Od desetak pozvanih da učestvuju na konferenciji, pozivu su se odazvala dva medija: Pančevo.city i Kovinske.info. Pored članova DS prisutni su bili i neki od bivših članova kao i simpatizeri DS. Predsednik OO DS Kovin, Srđan Vukša u uvodnom i pozdravnom obraćanju, zahvalio se medijima koji su došli i potom rekao:

– Informativna služba OO DS Kovin uputila je pozive svim medijima koji su dobili sredstva u oblasti javnog informisanja od Opštine Kovin. Zašto ovi mediji nisu došli, to je pitanje za njih. Zašto je opština Kovin dodelila sredstva tim medijima, to je pitanje za opštinu Kovin. Koja je svrha dodele sredstava iz budžeta nekome ko neće da izveštava o dešavanjima u opštini Kovin?

Na početku konferencije Srđan Vukša je još rekao:

Hteo bih da se zahvalim svim ljudima koji su učestvovali u rukovodstvu DS na lokalu u poslednjih deset godina. Dužan sam da kažem da od dr Vladimira Tasića 2014. godine pa do ovog saziva danas, svi su dali doprinos da se stranka održi i očuva i da nas stave na ovo mesto gde smo danas.

Potom se Vukša osvrnuo na same početke rada odbora u Kovinu koji sežu do daleke 1990. godine kada su 20. maja članovi Šah kluba Kovin na čelu sa Veljom Rađenovićem organizovali inicijativni sastanak za formiranje opštinskog odbora DS. Odbor je formiran 16. septembra iste godine, a za prvog predsednika OO DS Kovin izabran je Milan Popović Cvika koji je pobedio protivkandidata dr Aurela Bukača.

– Za ove 33 godine koliko postoji odbor u Kovinu, svega osam godina je DS bila u vlasti a ostalih 25 godina bila oštra opozicija vlasti i uvek smo bili uz građane. U tih osam godina kada je u vlasti bila DS, snalazili smo se kako smo umeli, bilo je tu i dosta promašaja ali i dobrih stvari koje smo uradili za našu opštinu. Jedan od promašaja je svakako gašenje Radio Kovina i Kovinskih novina, jer tada je bio stav da su državni mediji produžena ruka režima Slobodana Miloševića i da ih treba demontirati, da se ne bi zloupotrebljavali. Bila je to velika greška a posledice osećamo i danas, tim postupkom ništa nismo dobili, samo što danas imamo privatne medije u službi sadašnjeg režima, – naglasio je predsednik OODS Kovin.

Pored godišnjice koju proslavlja DS, drugi razlog za sazivanje konferencije za medije bio je formiranje novog saziva opštinskog odbora Demokratske stranke u Kovinu. Iako je odbor formiran pre par meseci, usled svih događaja koji su zadesili našu državu, počevši od tragedija u Ribnikaru i okolini Mladenovca, pa masovni protesti i sada najnovija kriza na Kosovu, učinilo se neophodnim da se putem KZN iznese stav u javnost, što jako dugi niz godina to ni jedna stranka nije uradila u Kovinu.

Na proslavi godišnjice predstavljeni su članovi OODS Kovin, članovi izvršnog odbora kao i informativne službe. Predstavljeno je 20 kandidata koji će se naći na listi za odbornike na predstojećim izborima, a ostatak odnosno 15 mesta do pune liste ostavljeno je za eventualne koalicione partnere ili za nestranačke ličnosti koje se odluče da pomognu u svrgavanju SNS-a sa vlasti.

Primetili smo da na obeležavanju godišnjice nije bilo nikoga od visokih funkcionera DS, a zašto je to tako gospodin Vukša nam je odgovorio,

– Mi unazad pet godina radimo personalnu kampanju, i da smo imali više akcija gde smo predstavljali svoje funkcionere i kandidate. Ideja OO DS je da predstavljamo odbor ljudima iz odbora a ne da se krijemo iza likova lidera ili same stranke. Ovo je i poruka građanima da mi ne želimo da nam se dele komande iz Beograda, Novog Sada ili Pančeva i da slepo sledimo lidera, kao što je to slučaj sa SNS-om koji moraju da čekaju da za neki projekat da dozvolu neko iz Pančeva.

Posle konferencije za medije usledio je neformalni deo i druženje sa prigodnom zakuskom, a ni rođendanska torta nije izostala.

M. Ljiljanić

Podeli vest:
5 1 vote
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments