Kovin u deset slika Vladimira Komarice Milera

Vladimir Komarica kome je nekako prikačen nadimak Miler, od koga je potom nastalo njegovo drugo prezime, ili umetničko ime, bio je dugo mlinar. To je radio da bi živeo, a živeo je i živi za umetnost. Njegov je posebni talenat  specifičan izraz i crtež kojim šalje svoje poruke. Preko platna, ali i preko zida svoje kuće. On je otkrio teleport kojim povezuje vreme, ljude, događaje… I podseća nas, prolaznike, na ono što smo zaboravili ili nas uči onome što nismo znali.

Kovinske info će preko svojih stranica preneti ove radove, uz neku priču koja ih prati i uz zadovoljstvo da se još jednom ponovo ispriča.

Predstavljanje radova Vladimira Komarice Milera počinjemo slikama Kovina, onako kako ga se on seća iz detinjstva.

Prva slika, od ukupno deset, u koliko je Vladimir ispričao svoja sećanja, je slika nekadašnjeg centra. Slike su nastale  u periodu od 2014. do 2018. i svoju premijeru imale su u kafeu Mašina u Kovinu, gde su jedno vreme bile izložene.

Ovako nam je Miler objasnio detalje:

-Avion je nekadašnji koji je prskao komarce, tu su pankeri, hipici, momci u vijetnamkama i jedan šminker. Neki misle da je bio Smederevac koji je dolazio kod devojke.

Za motor kažu da je Zujin ( Zuja će nam potvrditi- prim.kov.inf.) ili tako nekako, mislim da su spominjali da je moler. Za dugokosog hipika su rekli da je Crni, ja ga se ne sećam. Tu je Dedica (čuveni sladoled na točenje- prim.kov.info), ali i plavi policijski fića.

Park je bio skrovito mesto, mi dečurlija bi smo se smejali kad bi videli momka i devojku kako se ljube.

Podeli vest:
5 1 vote
Oceni
guest
0 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments