Lokalni izbori 02. juna. Ko su kandidati na tri izborne liste?

Na predstojećim izborima za odbornike Skupštine opštine Kovin, koji će se održati u nedelju, 2. juna 2024, pravo glasa ima 27.605 građanki i građana., a glasaće se na ukupno 26 biračkih mesta na teritoriji opštine.

Proglašene su ukupno tri liste, pa je Odlukom o utvrđivanju Zbirne izborna liste od 17. maja 2024, pod brojem 1. ALEKSANDAR VUČIĆ – KOVIN SUTRA (Ivica Dačić–Socijalistička partija Srbije–SPS;Rasim LJajić– Socijaldemokratska partija Srbije–SDP Srbije;Milan Krkobabić–Partija ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije–Solidarnost i pravda–PUPS;dr Vojislav Šešelj–Srpska radikalna stranka–SRS; Miloš Vučević – Srpska napredna stranka – SNS) sa 35 kandidata; pod brojem 2. Vajdasági Magyar Szövetség -Dr. Pásztor Bálint – Savez vojvođanskih Mađara-dr Balint Pastor sa 11 kandidata i pod brojem 3. POKRENI SE ZA KOVIN – SRĐAN VUKŠA, sa ukupno 20 kandidata na listi.

U nedelju se birališta otvaraju u 07 sati ujutru i zatvaraju u 20 sati. Na glasanje nije obavezno poneti poziv, ali jeste ispravan lični dokument, ličnu kartu ili pasoš, sa JMBG.

Ko su kandidati koje liste iz čijih će se redova, spram osvojenih glasova birati buduće opštinsko rukovodstvo:

Izvor web stranica opštine Kovin

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments