Upriličen obilazak radova na bazenu i auto kampu. Sve će proraditi za ovu sezonu, najavila predsednica

30.05.2024. – Ne skrivajući radost i zadovoljstvo zbog odziva velikog broja sugrađana, zaposlenih iz javnih preduzeća i ustanova, predsednica opštine Kovin Sanja Petrović danas je javno predstavila projekat koji se realizuje od 2018. godine – bazen na jezeru Šljunkara, tokom zajedničkog obilaska radova u kompleksu jezera.

Sanja Petrović

Zadovoljstvo mi je da vas povedem u obilazak jedne značajne investicije i da vam se zahvalim što ste verovali u moju viziju, rekla je Petrovićeva obraćajući se prisutnima ispred ulaza u zgradu bazena. Tom prilikom najavila je šta će se sve dešavati na ostatku prostora iza bazena prema putu, pomenula je potpuno završen parking, a onda i deo po deo sadržaja u samoj zgradi, kako bi se tokom obilaska posetioci lakše snašli. Centralni deo objekta je svakako poluolimpijski bazen koji ima terasu okrenutu prema jezeru što govori da je upravo ovo pravo mesto za jedno takvo zdanje: sa pogledom na jezero, šumu i auto kamp, naglasila je Petrovićeva. Predsednica je najavila da će se završetak svih radova verovatno desiti za početak letnje sezone, kada će i bazen i kamp biti spremni za posetioce. I tada će, kako je rekla, sve to biti predato JP „Kovinski komunalac“ na upravljanje.

Dok je bazen građen zajedničkim republičkim i opštinskim sredstvima u ukupnom iznosu od oko 650 miliona dinara, dotle je auto kamp u potpunosti finansiralo resorno ministarstvo. Kamp je uređen na savremen način, sa svim sadržajima i priključcima neophodnim za prijatan boravak i odmor, za sada za osam kamp prilkolica, ali i za desetine šatora koji mogu da se smeste u šumovitom okruženju. Uz objekte je i dečiji vodeni tobogan, avantura park, sportski tereni, svi sadržaji koji mogu upotpuniti dan na otvorenom i na plaži.

Što se jezere tiče za sada je samo delom obala nasuta šljunkom i očišćen prilaz u vodu ispod samog bazena, ali će tu biti postavljeni suncobrani i ležaljke. U delu izletišta i kampa biće zamenjene pečurke za sedenje.

O nameni bazena Sanja Petrović je rekla da bi trebalo da oživi sportove navodi, osnivanje škole plivanja i ponovno osnivanje vaterpolo kluba. Ona je podsetila da je Kovin imao vaterpolo klub koji je u jednom momentu bio i prvak Vojvodine( ispravka aut.u 22.25). U tu svrhu već su kupljeni golovi za vaterpolo.

Za prevoz do bazena u letnjoj sezoni opština je izdvojila oko 13 miliona dinara u nabavku dva turistička vozića, koji će saobraćati od II Mesne zajednice do Šljunkare i prevoziti građane. Prostor oko bazena je delimično ograđen, ali će ograđivanje biti završeno do kraja, kao i postavljanje rampe za ulazak na parking.

Ovom obilasku prisustvovali su i odbornici sadašnjeg saziva Skupštine opštine, koji su danas imali i svoju poslednju sednicu.

V.Ž.

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments