Ko to tamo krade oznake za radove na putu? I šta o tome misle kokoške?

23.10.2024. – Preduzeće „Vojvodina put“ ovih je dana angažovano na krpljenju rupa po kovinskim ulicama. Mehanizacija se trenutno viđa u Vojvođanskoj i sporednim ulicama. Mesto koje otvore na asfaltu da bi uradili te serklaže obeležavaju prepoznatljivim kupastim znacima za radove na putu. Pre neki dan iz jedne ulice u Kovinu nestala su četiri ta znaka.

Za Riplija je razlog zbog čega se krade. Kako smo saznali, jedan od mogućih razloga je taj da upravo ti kupasti plastični znaci služe za klanje kokošaka. Malo se proširi rupa, ubaci koka u znak, sa glavom prema prorezu i onda je posao mnogo lakši, objasnili su nam neki „znalci“.

S obzirom da se po zakonu o bezbednosti u saobraćaju mora obeležiti otvor na kolovozu, a da služba koja asfaltira i krpi asfalt već zna s kim ima posla, svaki postavljeni znak se slika sa vidljivim vremenom izvedenih radova i čuva kao dokaz.

Kako uslikati lopove, to jest one koji zarad svog interesa čine dela protiv bezbednosti u saobraćaju?

Možda bi trebalo da nama svima proradi odgovornost i da prijavimo ukoliko znamo da neko poseduje ove znake, da ih je uzeo sa puta ili na bilo koji način doprineo da se sklone, a da za to nije nadležan.

V.Ž.

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments