Dom zdravlja Kovin: Još jedna preventiva samo za dobro obaveštene?

08.03.2024. – U sklopu preventive od najčešćih bolesti današnjice, širom Srbije učestali su pregledi nedeljom po domovima zdravlja. I to je odlična prilika da oni koji se drugačije ne bi, možda, naterali da odu kod lekara, koji preko radne nedelje ne mogu da stignu, da u nedelju odu i pregledaju: štitnu žlezdu, srce, krvne sudove. No, kako praksa uvek demantuje stvarnost, to se i ovoga puta pokazalo da poziv na preventivni pregled obično stigne u petak, da mora da se unapred zakaže, pa kad pacijent dođe u nedelju doživi neprijatnost, jer nema termin. U pozivu koji objavi na svojoj stranici Dom zdravlja Kovin nigde ne piše da je obavezno zakazivanje.

Kada su čitateljke reagovale na prošlu akciju i ovaj problem iznele javno, uputili smo zvanično pitanje za to nadležnoj službi DZ i direktorki, sledeće sadržine:

„Smatrajte naše obraćanje Zahtevom za pristup informacijama od javnog značaja, ukoliko niste u mogućnosti da nam drugačije odgovorite na pitanja koja imamo. Bilo bi mnogo jednostavnavnije da to učinite telefonom koji ćete naći u potpisu. No, ukoliko nije moguće, dostavite nam odgovor na ovu mail adresu.

Zanima nas da li je bilo potrebno zakazivati pregled za preventivni pregled štitne žlezde koji je organizovan u nedelju 03. 03. 2024. godine?

Gde ste oglasili taj podatak da se pregled zakazuje i kada? Da li je praksa da se pregledi kod ovakvih akcija uvek zakazuju unapred? Očekujući vaše odgovore, srdačno…“

Nema odgovora, poruka je poslata 04. 03. 2024. Rok je 15 dana. Mi smo strpljivi, čekaćemo.

Ako ste želeli da obavite ove preventivne preglede, a do sada niste uspeli da se zakažete, onda ništa!

V.Ž.

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments