Balansero i miris sagorelog goriva

Deseta slika u sećanju našeg umetnika Vladimira Komarice Milera, sećanje je na moto trke koje su nekada bile prava atrakcija i doživljaj u Kovinu. Kovin i danas ima moto susrete, ali nema tog žara više.

Balansero, glavna faca na moto trkama. Od svih dešavanja tokom godine ubedljivo su mi najatraktivnije bile prvomajske moto trke. Start je bio kod opštine, zatim su kod Pošte skretali u ulicu Svetozara Markovića, iz nje su se kod nekadašnjeg Sindikata vratili u glavnu ulicu, sve do Opštine i posle nekoliko krugova završili trku. Prva grupa je bila najbrojnija, to su bili domaći motori i vozači iz našeg mesta, zatim su bili sve moćniji i atraktivniji motori, da bi na kraju bile zaista atraktivne mašine i vozači u punoj opremi. Ipak, posebna atrakcija je bio motor dvokolica, gde bi u prikolici balansero pravio neverovatne akrobacije. Dan danas kad negde osetimi karakterističan miris sagoreloog goriva koji bi se tog dana širio po centru grada, setim se ovih trka,„- piše Vlada, o svojoj poslednjoj slici u ovom ciklusu. Ako krenete da ih listate videćete da su sve one jedna velika i lepa razglednica Kovina koji smo nekada poznavali, koga se i sada sećamo. Za one koji su propustili na ovoj stranici donosimo sve slike zajedno.

V. Živkov

Podeli vest:
5 1 vote
Oceni
guest
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Alex Antonic
Alex Antonic
4 months ago

dobro je naslikao Kovin, kakvog se ja secam, kad sam odrastao dole. I secam se i tih trka i parne lokomotive na stanice i starog bioskopa. Lepa secanja