Dan borca obeležen polaganjem venaca na spomen obeležja poginulima

04.juli 2024. – Dan borca, 04. juli, obeležen je u Kovinu polaganjem venaca na spomenik palim borcima opštenarodnog ustanka protiv fašizma i okupacije u II Svetskom rata i polaganjem venaca kraj spomen obeležja Otvorena knjiga, posvećenog stradalima sa teritorije opštine Kovin u ratnim sukobima na tlu bivše SFRJ u periodu od 1991. do 1999. godine.

Opštinska organizacija SUBNOR-a Kovin predvodila je delegacije od zgrade opštine Kovin prema spomen obeležjima gde su vence položili i odali počast: u ime Ministarstva odbrane i Vojske Srbije delegacija koju je predvodio major Nenad Naumov sa potporučnikom Vladom Raljićem i zastavnikom Aleksandom Velimirovim; delegacije Udruženja potomaka ratnika oslobodilačkih ratova Srbije 1912-1918. i poštovalaca Kovin; Udruženja penzionisanih podoficira Srbije OO Kovin,; Udruženja prekodrinskih Srba Kovin; Crvenog krsta Kovin; Opštinskog udruženja penzionera; Prve i Druge MZ Kovin; MZ Pločica; MZ Skorenovac; MO SUBNOR-a Skorenovac; Doma zdravlja Kovin; JP „Kovin-gas“ Kovin; OO Socijalističke partije Srbije Kovin.

Venci su potom položeni i u parku kod Katoličke crkve, na spomen obeležje Otvorena knjiga postavljen u spomen na one koji su poreklom iz kovinske opštine, u periodu od 1991. do 1999. godine poginuli ili stradali u ratnim dejstvima i bombardovanju.

Uoči ceremonije povodom Dana borca, delegacije opštine Kovin i SUBNOR-a položile su cveće i kraj spomenika ruskom pilotu Nikolaju Mihailoviču Uskovu, poginulom na kovinskom području u borbama za konačno oslobođenje od fašista u 2. svetskom ratu.

Kovinske info

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Waldemar
Waldemar
19 days ago

Eee, moji kovinci ne možete skinuti lance titoizma. SUBNOR i Blagoje i dalje „jašu“. Zato nam tako i ide. Lance i okove komunizma još nismo skinuli.