Gost pisac Slavica Mastikosa. Tri hleba nasušna za prošlost, sadašnjost i budućnost

11. 06. 2024. – Slavica Mastikosa alijas Panzalović predstavila je svoja književna dela u biblioteci „Vuk Karadžić“ Kovin. U toploj i prijatnoj atmosferi, u prisustvu mnogobrojne publike, spisateljica je govorila o svojim romanima „Preludijum“, „Tri hleba nasušna“, „Međaši savesti“ i „Tri hleba nasušna na polici vremena“. Na kraju večeri, usledio je razgovor sa čitaocima, te je promocija bila interaktivnog tipa.

Na promociji je najviše bilo reči o njenom književnom prvencu „Tri hleba nasušna“ koji predstavlja povest o njenoj porodici – Mastikosa. Ovo delo je u stvari „omaž“ roditeljskoj porodici u kome Slavica pripoveda o životu svog oca, majke koja je prerano umrla, pomajke koja ju je odgajila. Parabola „Tri hleba nasušna“ govori o tome da čovek treba da kupi svakog dana tri hleba: jedan koji on jede, drugi za roditelje, a treći za svoju decu. Ova priča dobila je i svoj nastavak „Tri hleba nasušna na polici vremena“ koja nas podseća šta su prave vrednosti i koliko su iskrenost i ljubav najvažnije.

Roman „Paladijum“ na zanimljiv način spaja prošlosti dve porodice, predaka i potomaka. Nosioci priče su žene, njihove patnje, problemi. Naslov knjige je preuzet iz muzičkog rečnika, kao nagoveštaj jednog muzičkog dela u kojem likovi „igraju“ uz zvuke violine što daje poseban ton ovom romanu.

I. J.

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments