Humanost Dušana Milojkova:Autorska knjiga za pomoć malom Mihajlu

Dušan Dule Milojkov prošao je svet na biciklu. Bez mnogo sredstava, bez mnogo pompe, često i bez prave podrške, motao je pedale, sretao ljude, sticao prijatelej i iskustvo i to pretočio u svoje putopisne knjige. On je rođen u Pločici, živeo u Kovinu, Zagrebu i Pančevu, radi u JP „Kovinski komunlac“, okreće svoj život kao i pedale svog bicikla, uporno, polako, nekada uzbrdo, nekada po kiši, biude i sunca, ali akd na tom svom putu naiđe na nekog kome je potrebna pomoć, uvek zastane.

Dule nam se sada obraća sa pozivom da kupimo po jedan primerak njegove knjige „Biciklom za bebe“, koja košta 1000 dinara, a novac ide za lečenje dečaku Mihajlu:

„Mihajlo je imao operaciju, selektivno dorzalnu rizotomiju, u Americi u oktobru. Sve je proslo u najbolje redu. Preporuka doktora Parka I njegovih fizioterapeuta je da sada ima intezivne fizikalne terapije kako bi operacija imala efekta I da bi on prohodao sam. Za sada hoda uz pomoc hodalice koju je dobio tamo, a za duže staze koristimo ortopedska kolica . Intezivne fizikalne terapije podrazumeva pet puta nedeljno odlazak na vezbe, kao I terapijsko jahanje konja (hipoterapija) I plivanje. Za sve ove tretmane nam je potrebno puno novca na mesecnom nivou, jer je veoma vazno da ima kontinuitet, kako bi imalo efekta. Molimo sve ljude, dobre volje da nam pomognu u nasoj borbi da Mihajlo sto pre nacin samostalne korake“- kaže se u apelu koji nam je poslao Dušan Milojkov.

Ukoliko đelite da se uključite u ovu akciju, javite se Dušanu Milojkovu za dogovor oko preuzimanja knjige.

(5) Facebook

V.Ž.

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments