Ivan Radić iz Gaja na meti nasilnika. Požar u kući noćas podmetnut?

02.03.2024. – Ivanu Radiću iz Gaja, noćas je podmetnut požar u dvorištu kuće. U požaru su mu izgoreli stogovi drvene građe, objekti za stoku i potom se vatra proširilila i zahvatila kuću. Na sreću, četiri vatrogasna vozila su već u tom trenutku pristigla i ugasila vatru.

Ivan na Sajmu promiviše šajke


Ivan Radić je u vreme izbijanja požara bio na poslu, u Hitnoj pomoći u Kovinu.
Ovo je već drugi put da mu se podmeće požar. Pre pet meseci prvi put. U novembru prošle godine su ga pretukla braća M.V. i B.V. i nanela mu teške povrede kostiju oka, zbog kojih je završio na Stomatološkom fakultetu u Beogradu. Ivan kaže da ima razloga da veruje da je i ovo njihovo delo.
Njegovi napadači su ljudi sa kojima je, po sopstvenim rečima, godinama sarađivao. Zajedno su radili i Ivan se nadao da će nastaviti. Kada je prošle godine od države uzeo u zakup 140 hektara pašnjaka, braća nisu htela da ga prate u njegovim idejama, a nisu hteli ni da se sklone sa pašnjaka na koji su se nastanili. Tada počinje sukob.
Braća iz Gaja poznata su policiji, ali ni jednom protiv njih nije ništa preduzeto, kaže Radić, pričajući o poslednjem slučaju. Ivan Radić je nedavno za Kovinske info pričao o svom zanimanju za kulturno-istorijsko nasleđe Banata i za projekat zbog koga je zakupio zemlju. Naime, građu koja mu je zapaljena u dvorištu, pripremio je za izgradnju replika vojnih objekata Banatske vojne granice u cilju promocije turizma. Pašnjak bi trebalo da bude namenjen i ispaši njegove stoke, ali braća V. Iz Gaja ne žele da se sklone.
Po Ivanovom svedočenju, oni se tamo ograđuju i obezbeđuju da im niko ne prilazi i da ih niko ne istera.
O svemu ovome upit je poslat i policijskoj upravi. Odgovor očekujemo.

V. Ž.

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments