Policija identifikovala osobu koja je potpalila imovinu Ivana Radića u Gaju

Piromani i siledžije za sobom ostavili zgraište

03.03. 2024. – „Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu identifikovali su tridesetogodišnjeg muškarca iz Gaja koji je, kako se sumnja. juče zapalio oko 600 snopova trske, pomoćni objekat, šupu sa priručnim uređajima, oko 500 bala sena, drvenu konstrukciju senjaka i deo fasade kuće, na štetu pedesetogodišnjeg muškarca iz Gaja. Policija intenzivno traga za osumnjičenim protiv kojeg će, po nalogu nadležnog tužilaštva u Smederevu, biti podnete krivične prijave zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela izazivanje opšte opasnosti i ugrožavanje sigurnosti.“ – stoji u saopštenju koje je upravo stiglo iz PU Pančevo

Policija je u Gaju juče do kasnih popodnevnih sati bila u selu i istraživala slučaj paljenja objekata i imovine u dvorištu Ivana Radića, saznali smo od ovog veoma omiljenog čoveka u mestu. Iako mu ovo nije prvi put da bude meta vandalskog i siledžijskog napada, Ivan je ohrabren činjenicom da se ovoga puta Gaj podigao i na mrežama osudio ovaj čin, ali i izrazio spremnost da mu se pomogne. Tako je inicirano održavanje humanitarnog koncerta mesnog KUD, kako bi se prikupio novac da mu se bar deo štete nadoknadi.

Ivan još jednom potvrđuje svoje sumnje u braću M.V. i B.V. iz Gaja jer je indikativno da su mu zapaljeni stogovi trske i građe koji su bili namenjeni gradnji replike Banatske vojne granice, na zemljištu koje je zakupio za tu namenu. Podsetimo, braća V. su se upravo na parceli gde Ivan planira postavljanje objekata, nastanili bez namere da odu, a Ivanovo opominjanje da to moraju učiniti verovatno ih je iziritirali, kao i nekoliko meseci ranije kada su ga prebili i naneli mu teške telesne povrede.

Vatra, koja je po svemu sudeći, podmetnuta, sa dvorišta je zahvatila stočni objekat, a zatim i deo kuće. Na sreću, stoka nije stradala jer je bila u drugom dvorištu.

Ivan je u to vreme bio na poslu.

Radić je bio u policijskoj stanici, davao je izjave, kaže da će i narednih dana verovatno morati da ode da pomogne u istrazi, a da li je neko lociran, priveden ili nešto treće, on nema saznanja, za sada. Očekuje da o tome bude obavešten. On je angažovao i advokata i zatražiće i informacije od tužilaštva, rekao nam je danas pošto smo ga pozvali da čujemo kako je?

V.Ž.

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments