„Kampovanje s tatom“- vikend u kome se spava pod šatorom i slobodno bude prljav

Kratak predah za brzinsko fotografisanje

01.juni 2024. – Sve je počelo kao inicijativa u Subotici da se devojčice odvedu na kamp sa tatama, jednog prolećnog vikenda, pre četiri godine. Kako je ta ekipica te godine pošla, tako je priča počela da raste i da privlači tate da provedu vreme sa decom, u prirodi i u slobodnom istraživanju prirode.

Od tada su se ekipi prvih kampera pridružili mlađi braća i sestre, a došli su i novi. Iz Subotice i Novog Sada priča se proširila i na Kovin i od 31. maja do 02.juna u eko kampu na Fruškoj gori borave tate sa svojim podmlatkom starosne dobi od tri do devet godina.

Spava se u šatorima, pripremaju se zajednički obroci, igra se slobodno po prirodi, uče se neke važne veštine i druži se.

Posle kampa ostanu ujedi komaraca, ali ostaju i uspomene i iskustvo više u odrastanju opterećenom tehnologijom i konforom.

Ovo je drugi put da se za kamp odabere Fruška gora, koja ima najbolje uslove za ovaj šaroliki sastav. Jednom je to bila Zasavica, a prošle godine, nažalost, i pored obavljenih priprema, kamp nije realizovan zbog obilnih kiša koje to nisu dozvoljavale.

V.Ž.

Podeli vest:
5 2 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments