Male pravne kombinacije za direktorsko nameštenje

22.04.2024.-Aleksandra Alavanja je pre nekoliko meseci podnela ostavku na mesto direktora DU „Naša radost“ Kovin, kako je navedeno: iz ličnih razloga. S obzirom da je postupak imenovanja u nadležnosti ministarstva, a ne opštine, tačnije, saglasnost stiže s vrha, Upravni odbor ove dečije ustanove je dao saglasnost da se za vršioca dužnosti imenuje vaspitačica Dubravka Toma, nekada i sama direktorka, ali se čekalo mišljenje pokrajinskih, odnosno republičkih instanci. U međuvremenu, kako nije bilo i službenog razrešenja Alavanje sa mesta direktora, na pisma koja smo upućivali ustanovi u tom periodu kao direktor odgovarala je upravo Alavanja. To je izazivalo zabunu i nejasnoće, sve dok i Skupština opštine Kovin na poslednjoj sednici nije zvanično dala saglasnost za imenovanje Dubravke Toma za vršioca dužnosti direktorke.

No, 27. marta, dan pre zasedanja Skupštine, već je objavljen konkurs za direktora DU „Naša radost“ na portalu Poslovi.rs. Zainteresovanim kandidatima se ostavlja 15 zakonskih dana da se prijave. Dok su se možda potencijalno zainteresovani snašli, već je došao i prošao taj petnaesti dan i na konkurs za direktora kao jedina, nezvanično, javila se Aleksandra Alavanja.

Inače, Aleksandra Alavanja, diplomirani vaspitač master, je na mestu v.d. direktorke od 2015. godine, a za direktorku je prvi put izabrana 2016. godine. Kako je već ispunila dva mandata, pretpostavljamo da je bilo pravno nerešivo da započne i treći, te je ostavku dala pre isteka mandata.

Sad je sve legalno i sve je po zakonu.

V.Ž.

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments