Možda zatreba: NLB banka isplatila prvi subvencionisani kredit za poljoprivrednike. U Smederevu otvoren Job Info Centar

20.02.2024. – NLB Komercijalna banka, članica NLB Grupe, isplatila je prvi agro kredit iz ovogodišnjeg programa subvencija Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Kredit je odobren klijentu iz sela Rastine u opštini Sombor koji će sredstva iskoristiti za razvoj stočarstva i podrazumeva fiksnu kamatu od tri odsto na godišnjem nivou, uz dodatnu pogodnost u vidu polise osiguranja kupljenih grla, za koju troškove snosi Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Banka je, kao jedan od lidera u realizaciji ove vrste plasmana, pozvala i sve druge poljoprivrednike da iskoriste ovogodišnji program i podnesu zahtev za subvencionisane kredite namenjene nabavci poljoprivredne mehanizacije i opreme, repromaterijala, kao i biljnoj i stočarskoj proizvodnji, ali i beskamatnoj nabavci mineralnog đubriva.

Subvencionisani agro krediti odobravaju se u iznosu do šest miliona dinara za fizička lica ili preduzetnike, odnosno do 18 miliona dinara za pravna lica, uz fiksnu kamatnu stopu i rok otplate do 60 meseci, u zavisnosti od namene.

Cilj im je da podstaknu investiciona ulaganja u razvoj stočarstva, ratarstva, voćarstva, vinogradarstva, povrtarstva i cvećarstva, kao i da kroz posebne pogodnosti dodatno podstaknu gazdinstva na područjima sa otežanim uslovima rada, osobe do 40 godina starosti, kao i žene, nosioce poljoprivrednih gazdinstava, – kaže se u saopštenju za medije iz NLB Banke.

U Smederevu otvoren info centar za pomoć u pronalaženju posla

U Smederevu je otvoren Job Info Centar (JIC), na adresi
Despota Đurđa 4, koji će mladim ljudima, naročito onim iz teže zapošljivih kategorija, pomoći da definišu svoje karijerne ciljeve, sagledaju svoje veština i interesovanja, dobiju sve informacije o
potencijalnim poslodavcima u Smederevu i okolini, slobodnim radnim mestima, mogućnostima za karijerni razvoj i druge usluge karijernog vođenja i savetovanja koje Centar nudi.
Aktivnosti Job Info Centra Smederevo odvijaju se u okviru projekta podizanja zapošljivosti i zapošljavanja „Znanjem do posla – E2E“, koji već osmu godinu podržavaju Vlade Švajcarske i Srbije. Projektom „Znanjem do posla“ je na nivou Srbije formirana mreža partnerskih organizacija u Knjaževcu, Kruševcu, Pirotu, Kragujevcu, Nišu, Požegi, Šapcu, a od skoro i u Smederevu i Kraljevu. Uloga lokalnog partnera u Smederevu, poverena je organizaciji Pro.Tok21, koja aktivno radi sa mladim ljudima, na ostvarenju ciljeva u oblasti održivog razvoja kao spoja ekologije, društvenih i ekonomskih faktora.

Poslovni prostor Job Info centra, posetili su predstavnici brojnih udruženja, organizacija civilnog društva, škola, privatnog sektora, ali i Nacionalne službe za zapošljavanje. Jelena Stefanović, koordinatorka komponente za karijerno vođenje i savetovanje programa „Znanjem do posla“ izjavila je da je otvaranje novog Job Info centra u Smederevu nastavak još intenzivnije saradnje sa školama, kompanijama i ostalim korisnicima iz ovog kraja.

U okviru ovog projekta, imamo priliku da primenimo dobru višegodišnju praksu u karijernom vođenju i savetovanju, , i doprinesemo tome da mladi u Smederevu dobiju priliku, ne samo da nađu posao u skladu sa svojim znanjem i interesovanjem, već i da dobiju dodatnu podršku u karijernom planiranju i sticanju praktičnih radnih veština kroz realno radno okruženje. Aktivnosti i potencijale koje nudi naš Job Info Centar mogu da iskoriste i potencijalni poslodavci, koji u saradnji sa nama mogu da ukažu na to koje su potrebe ovog tržišta rada i koji profili i zanimanja su traženi u njihovom radnom okruženju. Takođe, mladi koji dolaze iz ranjivih grupa dobijaju priliku da u skladu sa svojim mogućnostima, pronađu odgovarajući posao za sebe ili dodatnu edukaciju koja će im omogućiti da sami upravljaju svojom budućnošću i profesionalnim angažmanom“, rekla je Jelena Stefanović i pozvala okupljene da iskoriste potencijal novootvorene kancelarije.

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments