NN lice zapalilo automobil ispred kuće u Kovinu

Kome je smetao automobil?

Niz loših vesti iz Kovina se nastavlja. Tokom prepodneva nepoznato lice ili više njih, polilo je zapaljivom tečnošću automobil parkiran ispred kuće u ulici Dejana Brankova broj 64, a potom ga zapalilo otvorenim plamenom ili zapaljivim predmetom., kažu iz policijske uprave Pančevo. Vozilo je u potpunosti izgorelo, ali na sreću nema povređenih lica. Istraga je u toku. Šta je razlog ovom piromanskom činu, utvrdiće istražni organi.

Iz PU Pančevo ujedno je stiglo i obaveštenje u vidu apela da se povećaju mere predostrožnosti od izbijanja požara, uopšte.

„Zbog povećanog broja požara na otvorenom, Odeljenje za vanredne situacije u Pančevu apeluje na građane da ne spaljuju travu i nisko rastinje na otvorenom prostoru jer na taj način ugrožavaju svoju i bezbednost ljudi oko njih, a širenjem požara može se pričiniti velika materijalna šteta na okolnim objektima. Takođe, podsećamo da požari u blizini saobraćajnica ugrožavaju bezbedno odvijanje saobraćaja i da, zbog dima, može doći do smanjene vidljivosti na putu, a samim tim i do saobraćajnih nezgoda.

Podsećamo građane da, ukoliko primete požar, što pre obaveste vatrogasno spasilačku jedinicu na broj telefona 193.
Za nepoštovanje odredbi Zakona o zaštiti od požara kojom je zabranjeno spaljivanje ostataka strnih useva, spaljivanje smeća na otvorenom prostoru i spaljivanje biljnih ostataka, za pravna lica zaprećena je kazna od 300.000 do 1.000.000 dinara, a za fizička lica 10.000 dinara.
Odeljenje za vanredne situacije u narednom periodu, zajedno sa policijom, kontrolisaće sprovođenje mera zaštite od požara na otvorenom i protiv osoba koje ne poštuju zabranu spaljivanja otpada i biljnih ostataka podneće zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.
Takođe, loženje vatre u šumi i na udaljenosti od 200 metara od ruba šume je zabranjeno, izuzev na određenim i za to obeleženim mestima, u skladu sa propisanim merama zaštite od požara, a za nepoštovanje ove odredbe za fizička lica predviđena kazna je od 10-50.000 dinara“, kaže se u apelu PU Pančevo.

V.Ž.

Podeli vest:
3 3 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments