Odbornici odradili poslednju dnevnicu u ovoj godini. Ivkoviću data saglasnost za mesto direktora Turističke

Odlukom Skupštine opštine Kovin, Jovica Ivković, diplomirani ekonomista, postavljen je za direktora Turističke organizacije opštine Kovin. Pošto je pre dva meseca Divna Kirilov podnela ostavku na ovo mesto, imenovana je Marija Mara Đondović, diplomirani pravnik u opštinskoj upravi, za vršioca dužnosti. U novembru je doneta odluka da se raspiše konkurs za direktora, početkom decembra konkurs je raspisan, na njega je prijavu podneo samo jedan kandidat i konkursna komisija je dala saglasnost, utvrđujući da Ivković ispunjava tražene uslove. Odluka Skupštine već sutra stupa na snagu.

Jovica Jocko Ivković će napustiti mesto šefa nabavke u JP „Kovinski komunalac“ i u naredne četiri godine obavljati dužnost direktora TOOK. Otkud ta odluka, kakvi su njegovi planovi vezano za turizam u opštini Kovin i uopšte, kako se odlučio da se oproba u ovoj oblasti, pitali smo ga odmah posle Skupštine?

Jovica Ivković, novi direktor TOOK

Ivković nas je zamolio da sačekamo da preuzme dužnost, da sagleda situaciju i onda će nam dati izjavu. Iskoristio je priliku da ovim putem poželi svim građanima kovinske opštine srećne božićne i novogodišnje praznike.

Inače, Kovinske info su u Ivkoviću imale dobrog saradnika sa pozicije Kovinskog komunlaca, te se nadamo da ćemo tu saradnju nastaviti i u TOOK.

Od kako je pre 20 godina ponovo oživljen rad Turstičke organizacije opštine Kovin, na mestu vršioca dužnosti smenilo se čest vršilaca dužnosti. Skoro deceniju ipo turistička nije sprovela ni jedan konkurs za direktora. Neki od vršilaca dužnosti bili su bez radnog iskustva, neki bez adekvatnog obrazovnog usmerenja, neki bez visoke školske spreme, ali je svako rešenje bilo politička odluka tada većinske političke opcije. Na prvi konkurs za direktora javila se Divna Kirilov, koja je potom izabrana i u drugom mandatu, ali je iz privatnih razloga podnela ostavku. Jovica Ivković je DEVETI prvi čovek Tursitičke organizacije opštine Kovin, a drugi izabrani direktor.

Na današnjem zasedanju Skupštine odbornici su svojim glasom podržali i sve druge tačke dnevnog reda: predlog odluke o izradi Plana detaljne regulacije za podvodnu eksploataciju uglja i otkrivke u nebranjenom delu kovinskog ležišta na levoj obali Dunava; predlog Programa javnog zdravlja koji se finansira iz budžeta opštine Kovin za 2024. godinu, kao predlog rešenja o razrešenju i imenovanju člana Školskog odbora OŠ „Predrag Kožić“ Dubovac.

I kao što smo i u najavi rekli, iako je i nama u prepisci sa DU „Naša radost“ potvrđeno da od devet članova UO ove ustanove, dve članice više ne ispunjavaju uslove, sam postupak zamene nije sproveden. Ovaj se odbor nikako ne stavlja na dnevni red. Situacija sa UO koji radi u sastavu koji krši propise, traje mesecima. Zašto nema smene, pitamo javno odgovorne u Skupštini, pošto na lična obraćanja samo okreću glavu?

M.Lj.

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments