Osmi BOMB festival od 26. oktobra. Kovinci svojim sugrađanima

Prvo veče osmog po redu BOMB festivala u Kovinu, otvoriće Natali Prijović, a i ostale dve večeri nastupiće renomirani muzičari koji su potekli iz Kovina, ali su svoju karijeru izgradili i daleko izvan lokalnih okvira. Natali će 26. oktobra publici pevati hitove koje i sama jako voli, a o njenim muzičkim i glasovnim sposobnostima, suvišno je govoriti. Mnogi Kovinci nisu ni znali da je ona jedna od „nas“, udata za Kovinca, došla iz Francuske, otkrila se većini u emisiji „Nikad nije kasno“ kada je uporedo sa takmičenjem doživela i porodičnu tragediju. Natali je poznata po tome da voli opus „Nevernih beba“ i da tu muziku izvanredno donosi na scenu.

Naredne večeri pred publiku će izaći Nevena Đorđević, dete iz našeg komšiluka, devojčica koja se okušala u Prvom glasu Srbije i sa svega 14-15 godina otišla za Beograd da usavršava pevanje, a potom na Berkliju u Americi i diplomirala. Sada vodi školu pevanja, živi na relaciji Boston- Srbija i ima već zavidnu muzičku karijeru. Nevena će nastupiti sa beogradskom grupom Kalem, koju, u stvari čini opet jedan Kovinac, Dušan Popović Lipovac. Dušan je nastupio i na prvom Bomb festivalu.

Treće, finalne večeri, 28. oktobra, pevaće sestre Račić. Još dve devojčice iz kovinskog miljea, koje su izrasle u sjajne muzičare, kompletne i svestrane profesionalce. Bojana se opredelila da svoje vokalne i muzičke sposobnosti deli na pozorišnim daskama, te nastupa u Pozorištu na Terazijama u kabaretskim predstavama, komponuje i svira, a Nevenu češće publika viđa na svirkama, mada je i ona prisutna u pozorišnom životu, radi aranžmane, prekomponovanja i, što je najlepše, često sarađuje sa sestrom. Specijalni gost na koncertu sestara Račić biće Dejan Cukić.

V. Živkov

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments