Amatersko pozorište Kovin: Čeka nas premijera „Bube u uhu“ i proslava 70-tog rođendana

Kultna predstava Žorža Fejdoa „Buba u uhu“ premijerno je izvedena 1971. godine u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu, na sceni Bojan Stupica i igrana je 41 godinu u istom sastavu. To je težak teret za sve one reditelje koji se odluče da je donesu na drugoj sceni i sa drugim glumcima.

Reditelj Jovan Grujić ne boji se izazova jer uvek ima svoju viziju i svoj sopstveni doživljaj koji prepoznaju i publika i stručni žiriji na smotrama. On sa ansamblom Amaterskog pozorišta Kovin sarađuje jako dugo i poznaje „svoje“ glumce i njihove karaktere. Zato su upravo i počele čitalačke probe za „Bubu u uhu“. Na sceni će se pojavljivati ukupno14 glumaca. Lepa je vest da se ansambl proširio povratkom Ivane Jovanov, Ilije Markovića, Uroša Stamenkovića, Anje Radoman, Željke Petrović, a novi član je i Anđa Nikolić. U predstavi igraju još Jasna Zagajčan, Peđa Bulatović, Olivera Stefanović, Stevan Fara, Novak Kele, Uroš Stojanović, Vladimir Popović, Jadranka Bulatović. U tehniku se vratio i Goran Petrović Beli. Pemijera kovinske „Bube“ planira se za kraj godine, a najkasnije do polovine januara. Upravnica Amaterskog pozorišta Kovin, Jadranka Bulatović, otkrila nam je još neka događanja koja se očekuju:

Radićemo i novogodišnju predstavu,. U drugoj polovini novembra svečanom akademijom planiramo da obeležimo 70 godina od osnivanja Amaterskog pozorišta Kovin. Setićemo se svih bivših i sadašnjih amatera, podelićemo zahvalnice, kako glumcima, tako i svima koji su učestvovali u stvaranju predstava. Takođe ćemo se zahvaliti i sponzorima.

Uz Jadranku, Olivera Stefanović prihvatila se mesta predsednice Upravnog odbora, što bi trebalo da znači da je kovinsko pozorište u sigurnim rukama.

V. Živkov

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
1 Komentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] U tekstu u kome smo tek najavili da se sprema Buba u uhu, najavljeno je i ko su glumci koje ćemo videti na sceni: Amatersko pozorište Kovin: Čeka nas premijera „Bube u uhu“ i proslava 70-tog rođendana – Ko… […]