Pesničko veče u Bavaništu

Ogranak biblioteke „Teofilo Dimić“ Bavanište u saradnji sa književnim klubom „Prota Vasa Živković“ Pančevo organizovaće pesničko veče u sali MZ u Bavaništu. Uoči Svetskog dana poezije 20. marta sa početkom od 18:00 časova, predstaviće se pet pesnikinja iz pomenutog kluba.

Književni klub „Prota Vasa Živković“ iz Pančeva postoji nepunih deset godina. Geslo i težnja kluba je da se ljubav prema pisanoj reči neprestano širi i poboljšava na radost svih članova i poštovalaca kluba. Između ostalog i da prenese pozitivnu energiju i ljubav među ljude. Pisati o ljudima, ljubavi, radosti, tuzi, bolu je težnja pesnika da je na što lepši i originalniji način iskaže. Mada kažu da je poezija – tuga. Bilo kako bilo poezija je azbuka pisane reči. Zato će naši gosti govoriti svoju poeziju.

Učesnice:

Milica Odžin Aranđelović je idejni tvorac i osnivač KK „Prota Vasa Živković“. Do početka februara 2024. godine bila je predsednica istog, svoje mesto je ustupila da se još neko iskaže u funkciji, a sa željom da Prota Vasa raste i napreduje i nadalje.

Biljana Trajković Vidović, rođena je u Bavaništu gde je završila i osnovnu školu. Zahvaljujući nastavniku Draganu Živkoviću kao osnovac stekla više nagrada iz oblasti književnosti. Danas potpredsednica KK „Prota Vasa Živković“, po struci ekonomista.

Branka Petrov, pesnikinja i član KK „Prota Vasa Živković“, po struci ekonomista. Priprema se da objavi svoju prvu knjigu ove godine. Piše ljubavnu poeziju, poeziju posvećenu sećanju na detinjstvo, na roditelje, o godišnjim dobima, o ljudima koje je kroz život upoznala pa i dečiju pesmu ponekad.

Galina Lazić Vuksanović, živi u Pančevu, do sada objavila deset naslova, uža specijalnost su joj aforizmi i satira, ali bavi se i dečijim, socijalnim i ljubavnim pesmama. Član je KK „Prota Vasa Živković“ iz Pančeva kao i „Rade i prijatelji“ iz Beograda. Uvek ističe da još uvek čuva člansku kartu Književne Zajednice Jugoslavije.

Ofelija Fara, rođena je u Pančevu, po struci ekonomista, pesnikinja i član KK „Prota Vasa Živković“. Izdala je knjigu poezije „Sloboda i bura“. U pripremi su još tri zbirke pesama.

I.J.

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments