Preventivni pregledi se ne zakazuju unapred, kažu u Domu zdravlja Kovin

19.03.2024. – Pošto su neke naše čitateljke reagovale na tekst o preventivnom pregledu štitne žlezde u organizovanoj akciji stotinak domova zdravlja u Srbiji, pa i u Kovinu 03. marta 2024. godine, mi smo se obratili za odgovore Domu zdravlja Kovin.

Naime, čitateljke su izrazile nezadovoljstvo što se ti preventivni pregledi unapred zakazuju, pa se tog dana u akciji pregledaju samo ranije zakazani pacijenti.

Snimak naslovne stranice sajta Doma zdravlja Kovin

– Bila sam jutros oko 10h. U čekaonici je bilo oko desetak ljudi. Sestra je izašla i pitala ko ima zakazano i saopštila nam je da oni koji nemaju zakazano neće biti pregledani. Spisak sa ljudima koji imaju zakazano je dobila jutros, a u petak joj je saopšteno da će raditi u nedelju, tako da kaže da nije znala ko je zakazivao i kako. Uzela nam je svima podatke i brojeve telefona i rekla, ukoliko se ponovo bude organizovao pregled – pozvaće nas. – Ovako je napisala naša čitateljka u komentaru ispod teksta o pregledima. Još nekoliko njih je to potvrdilo, te smo od Doma zdravlja tražili proveru tih navoda. Preventivni pregled samo za zakazane? – Kovinskeinfo

Odgovor je stigao 18. marta i u njemu stoji da se preventivni pregledi koji su organizovani 03. marta nisu zakazivali

Na pitanje gde je oglašeno obaveštenje, direktorka Doma Zdravlja Jasmina Đakov, koja je dostavila odgovore, kaže da su obaveštenja oglašena na sajtu Doma zdravlja, na sajtu opštine Kovin, emitovano je obaveštenje na Bus radiju i bilo je istaknuto na vratima i oglasnoj tabli Doma zdravlja.

I poslednja napomena u tekstu je da se preventivni pregledi ne zakazuju unapred.

Naš je predlog da nas Dom zdravlja stavi na svoju listu za dostavljanje obaveštenja o akcijama i svim drugim informacijama koje su od javnog značaja, jer je naša obaveza da istinito i pravovremeno informišemo javnost, a i obaveza je javnih ustanova da to isto poštuju bez diskriminacije medija. Informisanost javnosti i sprečavanje širenja eventualnih dezinformacija u velikoj meri zavisi od dobre komunikacije. Mi samo predlažemo da to ide drugim, a ne uvek pisanim putem, službenim zahtevom.

Verujemo da će ubuduće biti tako.

V.Ž.

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments