Promocija kandidata DS u Kovinu. Svi građani dobrodošli su da pomognu u kontroli izbora

Demokratska stranka, u preko 80 gradova i opština, sprovela je akciju pod nazivom „Zaustavi nasilje“. Opštinski odbor DS u Kovinu postavio je svoj štand na Trgu ispred Centra za kulturu, u petak 13. oktobra, sa ciljem da upozna građana sa svojim programskim orijentacijama i da ukaže na ono za šta se DS zalaže.

U okviru ove akcije je i namera da se birači, građani u lokalnoj sredini, upoznaju sa ljudima koji će biti na listi za odbornike Demokratske stranke. Prolaznicima i posetiocima štanda je u ličnom razgovoru predočeno da mogu da se upišu ukoliko žele da pomognu na predstojećim izborima, da proteknu u što ravnopravnijim i poštenijim uslovima.. Građani su mogli da biraju u kojoj sferi nude pomoć, da li u kampanji od vrata do vrata, za čuvare kutija, za call centar. Kako se čulo od aktivista DS desetak građana je ponudilo svoju pomoć, mada odziv i nije bio naročito veliki. Ono što se takođe moglo čuti je da postoji zazor među ljudima, da ne budu viđeni ili uslikani kako daju podršku opoziciji. Neki od prolaznika čak su prokomentarisali da neće biti penzija ako se vlast promeni, što sve ukazuje na to da ne postoji demokratski i slobodni ambijent za izbornu trku, no DS je odlučna da ovakve akcije nastavi.

Da podrži akciju u Kovinu došao je i potpredsednik DS i narodni poslanik Miodrag Gavrilović:

– Mi smo danas izašli širom Srbije sa našim štandovima i promo materijalom, i naši članovi su na ulicama da razgovaraju sa građanima. Ono što je važno, mi smo ponudili svim građanima da se prijave, ukoliko žele da budu kontrolori, a sa naše strane dobiće kvalitetnu i dobru obuku. Ono što smo mi primetili građani su zainteresovani da odbrane svoj glas. Ovo je sam početak, mi ćemo imati još par ciklusa sličnih akcija, organizovaćemo tribine, okrugle stolove i obuke za kontrolore. DS je jedna od potpisnika sporazuma „Dogovor za pobedu“, to je dogovor kakav opozicija treba da ima odnos između sebe, na koji način da napravimo front prema režimu. Prva tačka ovog sporazuma govori o međusobnom uvažavanju i podršci. Opozicione stranke i organizacije će se u javnim nastupima i političkom delovanju ophoditi sa međusobnim uvažavanjem i na fer način. Bez optuživanja, iznošenja negativnih kvalifikacija, širenje lažnih informacija i izvrtanjem smisla onoga što neka strana javno iznese. Naravno ovo bi trebalo da se prenese i na lokalne zajednice tj. u malim sredinama gde postoji više odbora opozicionih stranaka. Uvek postoje izuzeci i to loši izuzeci, nažalost, koji napadaju koalicione partnere, da li zbog sitnih poena ili su u dogovoru sa vlastima, a ni ne znaju koliko je to štetno i koliko time pomažu SNS-u da ostane na vlasti. Što se tiče autonomije opštinskih odbora DS je jedna od organizacija koja ima široku ozbiljnu demokratsku autonomiju. Šta to znači? To znači da u DS-u poštujemo različitosti, odnosno opštinski odbori imaju pravo da odaberu način na koji će voditi politiku u svom mestu, naravno u skladu sa generalnom politikom stranke. Na odborima je da procene sa kim može da napravi pomak i da napravi promenu u svom mestu. I za kraj imam jednu poruku za botove i glasače. Za botove i za ljude koji su odabrani finansijeri vlasti, odgovaraćete svojom imovinom zato što radite protiv naroda sa narodnim parama. Svako onaj koji je podržavao, propagirao ili učestvovao u tome da veliča propast i katastrofu srpskog društva mora da odgovara. Odgovaraćete! A glasačima poručujem da ako im je stalo do ove zemlje i društva, izađu u što većem broju i glasaju za promenu ove autokratske vlasti.

M. Ljiljanić

Podeli vest:
5 1 vote
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments