Radna akcija u centru: Uskršnji zeka i tuneli od srca samo su početak onoga što se planira

Uskoro će se videti šta smo sve planirali- rekao tokom radne subote u centru Kovina, predsednik Skupštine Zoran Bradanji. TOOK spremila uskršnji kutak za najmlađe sugrađane i goste koji dođu za praznik

27.04.2024. – Započeto uređenje centra Kovina cvetnim aranžmanima nastavljeno je radnom akcijom u subotu 27. aprila. U organizaciji Turističke organizacije opštine Kovin, uz podršku lokalne samouprave i u realizaciji JP“Kovinski komunalac“ šetališna zona centra grada dobila je nove sadržaje. Kako nam je u toku akcije rekao direktor Jovica Ivković, postavljeni su tuneli od metalnih konstrukcija u obliku srca, na dva prelaza sa leve na desnu stranu ulice, metalne žardinjere na obe strane ulaza u šetalište, kako se ne bi dešavalo da vozila ipak prolaze, a tu su i drveni bunar, voz i naravno- urskšnji kutak za najmlađe.

Pred prostorijama TOOK u ograđenoj zoni, pod reflektorima, smestio se uskršnji zeka i korpa sa jajima. Da će zaista biti atrakcija pokazalo se već u prvim momentima kada je zeka našao svoje mesto i kada su ga prvi mališani spazili.

U radnoj ali i opuštenoj atmosferi subotnjeg prepodneva na šetalištu smo zatekli i predsednicu opštine Sanju Petrović. Hteli smo da od nje čujemo šta će to lokalna uprava sve uraditi za građane Kovina da im grad bude lepši i zanimljiviji ali je predsednica uporno odbijala da bilo šta kaže, ponavljajući da ne daje nikakve izjave.

Predsednik Skupštine Zoran Bradanji bio je spremniji za komentar. Rekao nam je da je ovo samo početak, da će se videti uskoro šta su zamisli za centar grada, a da tu neće stati već će se aktivnosti preseliti na sva naseljena mesta. Svi će dobiti lepo uređen prostor u kome žive, rekao je predsednik Skupštine, najavljujući da su oni to zacrtali kao zadatak za naredne četiri godine.

Podsetimo, uz cvetne leje prošle nedelje počelo je postavljanje behaton kocki na delu šetališta ispred trafo stanice. Istovremeno, počeli su i radovi na uređenju parkinga od zgrade opštine do ugla ulice Sterije Popovića. Šta je još u planu i koliko će sve ovo koštati, nismo u mogućnosti odmah da odgovorimo, čekamo službeno da se odgovori na naše pitanje.

U ponedeljak, 29. aprila, mališani iz predškolske ustanove „Naša radost“ i korisnici dnevnog boravka Lasta imaće svoj sat u kome će bojiti jaja i takmičiti se za lepe i zanimljive nagrade. Kako nam je rekla Divna Kirilov organizatorka turističkih sadržaja u TOOK svi će dobiti simbolične nagrade, a najboljima slede posebna priznanja i pokloni.

Jedna od atrakcija ove uskršnje dekoracije jeste obučeno drveće. Naime, žene sa kojima TOOK sarađuje u brojnim akcijama, isplele su dva šarena ćebeta kojima su omotana dva stabla i tako je celom ambijentu data dodatna zanimljivost i privlačnost. Sve ovo biće deo dekora pred prostorom TOOK u naredne dve nedelje. Organizatori mole da se eksponati i dekoracija ne uništavaju, da se čuvaju kako bi sve vreme radovali, pre svih, naše mališane.

V.Ž.

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments