Vest na vest: Sindikat traži hitnu sednicu saveta za bezbednost

Povrede na radu sve češće sa smrtnim ishodima

Na vest o nesreći u fabrici „Utva“ u Kovinu, kada je smrtno stradao radnik Igor Komarica, oglasio se Savez samostalnih sindikata Srbije:

„Time se nastavlja crni niz smrnih slučajeva i nesreća, koje su se poslednjih nedelja dogodile na radnim mestima širom Srbije, a koje su izazvale veliku zabrinutost svih radnika i sindikata.

Na sve to je Savez samostalnih sindikata Srbije ukazivao godinama, a nedavno je zatražio i hitnu sednicu Saveta za bezbednost i zdravlje na radu Republike Srbije kako bi se analizirali uzroci brojnih kolektivnih povreda na radu u poslednje vreme sa tragičnim posledicama po život i zdravlje zaposlenih.“ -piše na zvaničnom portalu SSSS, a isto obaveštenje prenosi i Sindikat metalaca Srbije.

I asfalrtirana biciklistička diže prašinu

Preduzeće Popovski je, kako je i najavilo, završilo betoniranje biciklističke staze ispred nove stambeno poslovne zgrade u Kovinu, prema projektu i nacrtu dobijenom od investitora zgrade i investitora prostornog uređenja ispred i oko zgrade „Grading JM“. Iako je investitor pokazao sve dozvole dobijene od nadležnih službi opštinske uprave Kovin, na ovakvo rešenje, građani burno reaguju i negoduju i dalje, nezadovoljni onim što je urađeno. Najviše činjenicom da je biciklistička dobila zaobilazni luk sa obe strane sada novouređenog parkinga.

OK Bavanište ostaje u kancelarijama

Iako je u jednom obraćanju na svom fejsbuk profilu Odbojkaški klub Bavanište najavio da će morati da se iseli iz kancelarija u kojima je više od 15 godina, to se nije dogodilo. Zgrada je prodata, najavljeno. Odbojkaši su očekivali da će se to desiti, ali nisu uspeli da u međuvremenu pronađu novo rešenje. Na sreću, novi vlasnik ne postavlja uslov za iseljenje ovog prestižnog i veoma uspešnog kluba. Bar ne za sada, što klubu, a možda i mesnoj zajednici, daje prostora da se za odbojku nađe adekvatno mesto za trofeje, ako već ne može da se podigne toliko željena hala.

V.Ž.

Podeli vest:
5 3 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments