OK Bavanište ostao bez kancelarije

Nakon više od 15 godina, OK Bavanište mora da napusti kancelariju kluba koju je koristio svih ovih godina. Naime OK Bavanište je koristio prostoriju zadružnog doma u Bavaništu, kako je zadružni dom pre nekog vremena ušao u stečajni postupak, a u međuvremenu je i prodat, o čemu su čelnici kluba bili obavešteni i upućeni, sada su primorani da traže novi „dom“.

„Klub već neko vreme nije bio u mogućnosti da koristi prostoriju zbog toga što u njoj nije bilo vode i struje, ali je ona oličenje naših uspeha, dom za naše pehare, medalje, zajedničke fotografije i druženja“, rekli su nam iz uprave kluba.

Kao korisnici prostora, bili smo obavešteni o svakom koraku procesa, čak smo imali i mogućnost učešća na tenderu, ali pošto se radi o milionskim ciframa, za nas to nije bilo realno“, rekao nam je član uprave kluba Stefan Vladisavljev.

Iz kluba još navode da se nadaju da će naći neko rešenje i pronaći novu lokaciju na kojoj će moći da čuvaju svoje uspomene od zaborava, kao i da kuju planove za nove uspehe.

Sinonim za odbojku u kovinskoj opštini je svakako OK Bavanište, kao jedan od najstarijih odbojkaških klubova ali i sa najviše uspeha. Iz ovog kluba poniklo je mnogo vrhunskih odbojkaša i trenera. Kao najuspešniju sezonu možemo izdvojiti 2005/2006, kada je falilo svega nekoliko bodova da OK Bavanište uđe u Superligu. Odbojkašice Bavaništa su trenutno na prvom mestu na tabeli Prve vojvođanske lige „Jug“, i najverovatnije će po svoj prilici ove godine ući u viši rang takmičenja. Pomenućemo i to da je muška seniorka ekipa ove godine skroz podmlađena, pa trenutno rezultati izostaju ali kako su nam već rekli iz kluba, prve rezultate očekuju za nekoliko sezona. To je mlada ekipa pred kojom je budućnost, a prednost je i što su svi momci iz Bavaništa. Na nedavno održanom proglašenju najuspešnijih u sportu u kovinskoj opštini za 2023. godinu, Tijana Stojković odbojkašica Bavaništa proglašena je za najuspešniju sportiskinju za prošlu godinu. Dok je Miloš Živkov član predpionirske selekcije OK Bavanište, sredinom januara, proglašen za najboljeg libera na finalnom turniru Vojvodine.

Muška seniorska ekipa OK Bavanište na samom startu drugog dela sezone, zabeležila je pobedu u banatskom derbiju, protiv ekipe Banat iz Vršca rezultatom 3:2. U ženskoj konkurenciji nastavak takmičenja kreće u nedelju, 18. februara kada će se odigrati derbi kola, protiv jednog od konkurenata za plasman u viši rang. Odbojkašice Bavaništa odmeriće snage protiv ekipe Bagljaš 023 iz Zrenjanina. Utakmica počinje u 18:00 časova u hali sportova u Kovinu.

M. LJ.

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments