Vratili se treneri, došli i igrači, još da se vrati „subota u sedam“ i košarkaški klub će se oporaviti

– Jednog popodneva dobio sam poziv, na vezi je bio bivši igrač KK „Radnički“ Kovin koji nije igrao više godina. Pitao je: „Treneru da li mogu da se vratim da treniram?“ Odgovorio sam – naravno. To je ono što mi je dalo snage i nadu da ćemo zajedno ponovo okupiti pravu ekipu i vratiti KK Radnički tamo gde zaslužuje da bude.

Ovako je neformalno započeo razgovor Bojan Đurašinov novi – stari trener KK „Radnički“ Kovin za naš portal. KK „Radnički“ Kovin takmiči se u Prvoj srpskoj ligi, to je treći rang takmičenja. Na kraju ove sezone klub je ostao sa samo četiri igrača. Pitali smo Bojana ko se sve, pored njega, vratio u klub, koji su planovi i kakva su očekivanja za ovu sezonu?

– Prvo moram da napomenem, da je entuzijazmom Srđana Papića koji se jedini borio za klub, napravljena neka drugačija atmosfera, pa je još nekoliko nas, koji iskreno volimo ovaj klub, odlučilo da se vrati. Veliku i nesebičnu pomoć u oporavak kluba pružili su, svojim zalaganjem, Boba Rajković i Željko Dragić. Ja se ne bih ni vratio da je u klubu bila nekadašnja atmosfera, da je bio broj igrača koliko treba i da je postojao neko drugi da prihvati posao da postavi klub na noge. Nekada smo u klubu imali oko 150-oro dece, četiri trenera, tada je u upravi bio predsednik Boba Rajković, Srđan Papić je bio zamenik predsednika i mi koji smo bili u sportskom delu smo zaista doveli klub, bez lažne skromnosti, organizaciono do savršenstva. Poslednjih par godina došlo je do osipanja i dece i igrača, u klubu je počelo da se radi stihijski. Pored mene u klub su se vratili Petar Marković koji će trenirati kadete i voditi brigu o svim mlađim kategorijama, Milenko Jadžić treniraće pionire, mlađe pionire treniraće Ilija Sarmeš a školu košarke vodiće Novica Stojanović. Pored igrača koji su ostali Vujković, Grujević, Papić, Samardžić i Sarmeš u klub su se vratili Marko Milenković, Marko Nikolić, Vidak Pantović, Vladan Rajković, Velimir Stajković, Dimitrije Milošević, Nemanja Milosavljević. Tako da smo klub stavili na zdrave noge. Biće težak proces da se ovi igrači vrate u nekadašnju formu, trebalo bi da se do kraja ove godine dostigne nivo igre onako kako ja očekujem. Najbitnije za sad je da klub funkcioniše kako treba, a ja mislim da će i rezultati da dođu, pogotovu od nove godine.

Trebaće puno strpljenja i igračima i trenerima, naravno i publici da bi se vratili na nivo igre od pre par godina. Ova godina treba da bude godina stabilizacije, da se klub i finansijski i igrački stabilizuje, a sledeće sezone da se rezultati svega toga vide. Nama je cilj opstanak u ligi, da li ćemo u tome da uspemo sa ovim igrački kadrom i sa stanjem koje smo zatekli, videćemo. Ali i da ne ostanemo u ligi mislim da je napravljena zdrava priča, koja će ponovo sledeće sezone, kao što sam već rekao, vratiti klub na nivo od pre par godina. Meni je želja a nadam se i ostalima da se publika vrati na tribine, da se posle mnogo godina vrati „subota u sedam“ kada su svi kovinci znali da tada igra Radnički i uvek je hala bila prepuna. Pored toga što ćemo se boriti za ostanak u ligi podrška sa tribina nam je neophodna da bi to probali da ostvarimo. Na kraju bi u svoje ime i u ime kluba da se zahvalim opštini Kovin na nesebičnoj i sveobuhvatnoj pomoći, koja je u ovom kratkom vremenskom periodu pružila našem klubu.

KK „Radnički“ Kovin prvu utakmicu nove sezone odigraće u subotu, 30. septembra od 19:00 časova protiv ekipe „Dunav“ iz Apatina. Utakmica se igra u hali sportova u Kovinu. Pozivamo sve ljubitelje košarke i sporta u opštini Kovin da dođu i da podrže naše košarkaše.

M. Ljiljanić

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments