Zavrni rukave 24. marta na tri lokacije u opštini Kovin

22.03.2023. – U organizaciji Eko Straže, a po ugledu na neke evropske zemlje u nedelju, 24. marta biće organizovana jedanaesta po redu akcija čišćenja prirode pod nazivom „Zavrni Rukave“, u jedinstvenom terminu od 12 do 14 sati.

„Zavrni Rukave“ je nacionalna kampanja čišćenja Srbije koja se održava nekoliko puta godišnje. Cilj je da se što više organizacija, grupa građana i individualaca okupi da za jedan dan, na više mesta po celoj Srbiji, čiste u isto vreme. Prijavljeno je preko 300 lokacija u celoj Srbiji gde će se ove nedelje zavrnuti rukavi.

Zavrni rukave u centru Bavaništa

Na teritoriji opštine Kovin prijavljeno je tri lokacije koje će se čistiti u nedelju od 12:00 do 14:00 časova. Neformalna grupa Zdravo Deliblato i SRP Kraljevac prijavili su, kao lokaciju za čišćenje, obalu Deliblatskog jezera. Kao vođa organizacije za Bavanište prijavila se Bojana Savić, koja ujedno poziva sve Bavaništance i sve ljude dobre volje i ljubitelje prirode da se u nedelju okupe u centru Bavaništa kod spomenika i zajedno očiste centar. Takođe, i Tijana Mijatović koja je prijavila lokaciju u Kovinu tačnije Dunavac, poziva da se što više ljudi okupi i priključi akciji, da se provede nedeljno popodne radeći nešto korisno za našu zajednicu, ali i da se podigne svest o tome da smeću nije nikako mesto u prirodi, ali ni na ulici i da treba sami da se brinemo o svom okruženju. 

Ukoliko želite da pomognete, da provedete dva sata u prirodi i na svežem vazduhu, a uz to i da učinite dobro delo za prirodu i lokalnu zajednicu, odaberite jednu od ove tri lokacije i zavrnite rukave.

M. Ljiljanić

Naslovna fotografija preuzeta sa zvaničnog sajta „Zavrni rukave“

Podeli vest:
5 1 vote
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments