3850 razloga da nastavimo da pitamo. Predstavnici mesnih zajednica učesnici u podeli potrošačkih vaučera

Dan pošto smo objavili tekst o vaučerima za kupovinu u „Podunavlju“ U Kovinu socijalno ugroženi i direktori. Kome su podeljeni vaučeri za koje je odgovoran Centar za socijalni rad? – Kovinske.info Centar za socijalni rad dostavio nam je odgovor na naš zahtev upućen dvadeset dana ranije.

U odgovoru se kaže da je Centar sproveo javnu nabavku na osnovu odluke Skupštine opštine, da je sredstva obezbedio budžet, te da su ti vaučeri namenjeni „korisnicima novčane socijalne pomoći i socijalno ugroženim licima i porodicama sa teritorije opštine Kovin“. Vaučeri su za kupovinu osnovnih životnih namirnica, hrane i sredstava za higijenu ( ne i za duvan i alkohol, zbog čega su neki od „naplatioca“ pomoći burno reagovali u prodavnici potom- prim.aut.)

U daljem tekstu u odgovoru Centar navodi da je u datim rokovima sprovedena podela svih 3850 vaučera, a u saradnji sa predsednicima mesnih zajednica. I opet je naglašeno da je i u toj „saradnji sa predsednicima mesnih zajednica“ podela vaučera mogla da bude obavljena samo prema Odluci i u saradnji sa stručnim timom Centra za socijalni rad.

Centar nas je pozvao da pogledamo svu dokumentaciju u prostorijama ove ustanove, ali smo zbog pojašnjenja odgovora uputili još jedan službeni zahtev vezan upravo za ovaj momenat „saradnje sa predsednicima mesnih zajednica“.

Radi korektnog postupanja prema Centru, objavili smo ovaj odgovor, ne čekajući da objedinimo i druge informacije.

Priča se, očigledno, ovde ne završava.

V.Živkov

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments