Zašto nema propisnog autobuskog stajališta kod Gimnazije i Poljoprivredne?

Mihajlo Babura Arsenijević nam je napisao u jednom fejsbuk komentaru:

Deca kisnu na autobuskim stanicama kod Gimnazije i Poljoprivredne škole, ali to ne zanima baš mnogo ljude u opštini, verovatno jer ne kisnu njihova deca!!! Nemaju gde da se sakriju od kiše, pošto nema ničega na stanici, čak ni nisu sigurni gde je tačno pošto nije ni obeleženo!!?

Zašto stajališta nisu propisno uređena ispred školskih objekata, gde je najviše upravo đaka putnika, pitali smo opštinsku upravu Kovin?

Od saobraćajnog inspektora u opštini Kovin, doznali smo da su uređena stajališta kod SSŠ „Vasa Pelagić“ proteklih godina u dva navrata uništavana vandalskim činjenjem nekih (verovatno starijih) učenika, a „pečurka“ koja je postojala kod Srednje stručne škole i Gimnazije porušena je posle jedne saobraćajne nezgode. Drugo potom nije postavljeno.

Baš u vreme kada smo se i mi za ovo zainteresovali u odeljenju za Urbanizam u opštinskoj upravi su radili na Programu građevinskog zemljišta, puteva i komunalne potrošnje opštine Kovin, kojim se predviđa i ponovno postavljanje uređenih stajališta kod dve srednje škole u Kovinu. Da li će to biti „pametna stajališta“ ili samo natkrivena, nemamo uvid trenutno, ali se svakako planira za narednu godinu. No, ostaje i poruka đacima da ih ne uništavaju jer nije u njihovom interesu.

V. Živkov

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments