Dan srednje škole i gimnazije: „Gosti iz prošlosti“ i učenici za budućnost


14.05.2024. – Učenici dramske i muzičke sekcije srednje stručne škole i gimnazije „Branko Radičević“ izveli su jednočinku „Gosti iz prošlosti“, na Dan škole, 09. maj. U predstavi je učestvovao veliki broj učenika od prve do četvrte godine svih smerova, čak njih tridesetoro. Tekst je napisala profesorka Maša Vuletić, koja je osmislila i scenografiju, kostime i muziku. Profesorka Violeta Pomar je pripremala muzičke deonice predstave. Sala Centra za kulturu te večeri je bila ispunjena do poslednjeg mesta, u publici su bili bivše zaposlene kolege škole – penzioneri, predstavnici lokalne samouprave, Saveta roditelja, direktori drugih opštinskih škola, učenici, zaposleni i sugrađan.

Na najlepši način učenici su predstavili sve ono što su u školi naučili i što će poneti iz nje-znanje, kulturu, talenat, svestranost, brigu o svakom pojedincu, zajedništvo i timski rad. Publika ih je nagradila gromoglasnim aplauzom i rečima hvale i zadovoljstva.
Bilo je ovo, ujedno, i obeležavanje 60 godina od kako je osnovana gimnazija u Kovinu. Vredan i veliki jubilej, a na taj dan učenicima koji su vredno radili i uradili predstavu, uručene su i nagrade.
U holu Centra za kulturu iste večeri, i u narednim danima, posetioci su mogli da pogledaju izložbu likovnih radova učenika 1. i 2. godine svih smerova. Radove je postavila profesorka Milica Uskoković koja predano neguje i predaje likovnu kulturu. „Gosti iz prošlosti“ bile su znamenite ličnosti naše kulture, umetnosti i književnosti.


Iz ove škole tokom šest decenija izašlo je mnogo vrednih, sposobnih, dobrih ljudi, a neki su se ostvarili i u međunarodnim institucijama, na opštem planu. Neki su postali poznate ličnosti, a ono što se za sve one koji su u ovoj ustanovi proveli bar neku od četiri godine obrazovanja, može reći, je da im je zauvek utisnut jedan pečat koji ih je odredio kao ljude.

Izvorni tekst i fotografije preuzeti sa portala škole B.Radičević Kovin, priredila V.Ž.

  Podeli vest:
  0 0 votes
  Oceni
  guest
  0 Komentari
  Inline Feedbacks
  View all comments