Dodeljene nagrade za najbolje čitaoce u biblioteci Vuk Karadžić

Najbolji čitaoci i njihovi bibliotekari

U biblioteci „Vuk Karadžić“ u Kovinu, uz koktel, prigodan muzički program i recital, uručene su nagrade za najbolje čitaoce u prethodnoj godini. Sve prisutne, na početku svečanosti, pozdravila je direktorka Ivana Jovanov i izrazila zadovoljstvo što među čitalačkom publikom ima sve više mladih i školaraca. 

U kategoriji dece, nagradu za najboljeg i najvernijeg čitaoca dobili su: Milica Pantović iz Kovina, Teodora Prvulj iz Bavaništa, Milica Kuljanin iz Gaja, Milica Ranisavljev iz Dubovca, Katarina Kostić iz Deliblata, Luka Ristić iz Mramorka, Cintija Petar iz Skorenovca i Sofija Ilić iz Pločice. Najmljađa među dobitnicima priznanja je Teodora Prvulj koja ima samo tri godine.U kategoriji odraslih nagrađeni su: Gordana Pavičić iz Kovina, Vera Jovanov iz Bavaništa, Antonija Đurić iz Gaja, Nataša Sekulić iz Dubovca, Gorica Ilija iz Deliblata, Marija Naod iz Mramorka, Ilona Kalapiš iz Skorenovca i Jelena Đorđević iz Pločice.

Učesnici u umetničkom progarmu

Gordana Pavičić iz Kovina dobitnica ovogodišnje nagrade rekla nam je da najviše voli domaće pisce Milorada Pavića, Sinišu Kovačevića, a posebno je izdvojila Angelinu Petrović i njen roman „Čistač“ koja je Gordani jedna od omiljenih knjiga i svakom bi je preporučila da pročita. „Ovaj roman mi je pomogao da shvatim neke stvari i uspela sam da sklopim kockice iz moje prošlosti i sada mi je jasno zašto su neke stvari morale da se dese u mom životu“, rekla nam je Gordana Pavičić.

Dobitnici priznanja i učesnici sa domaćinima

Volim da čitam i kad god imam slobodnog vremena ja uhvatim knjigu u ruke, tu pronalazim svoj mir i odem u neke svoje svetove“, kaže Marija Naod iz Mramorka. Na pitanje koliko često uzima knjige iz biblioteke i šta najviše voli da čita, Marija nam je rekla, da kada je na odmoru, uglavnom po dve tri knjige nedeljno pročita, a ona bi izdvojila sve od Jo Nesboa, norveškog pisca krimi trilera.

Uz prigodan koktel i zajedničkom fotografijom završena je ovogodišnja dodela nagrada za najboljeg čitaoca.

M.Lj.

Podeli vest:
5 3 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments