Gimnazija i srednja stručna škola: Svečana podela diploma generaciji maturanata

20.06.2024. – Intoniranjem himne Gaudeamus igitur počela je svečanost uručivanja diploma učenicima generacije rođene 2005/06. godine, u pozorišnoj sali centra za kulturu u Kovinu, 17. juna.

U prisustvu profesora, roditelja,drugova, učenici su na ovaj način obeležili jedan od važnijih dana u svojim životima-završetak srednje škole. Direktorka škole, Lucija Marinović česitala je učenicima na završetku školovanja i poželela im uspeh u daljem životu i radu. Zahvalila se i roditeljima učenika na četvorogodišnjoj saradnji i nastavnicima koji su još jednu generaciju đaka izveli na pravi put. Usledilo je obraćanje odeljenjskih starešina – prof.LJiljane Petrović i prof.Valentine Kreculj koje su se na emotivan način oprostile od svojih đaka, i poslednjom prozivkom delile diplome i nagrade najuspešnijim .

U ovoj generaciji troje učenika su nosioci Vukove diplome : Aleksandar Mijukov i Marija Šogor iz IVO i Ema Rvović učenica IVE. Za Učenika generacije proglašeni su Aleksandar Mijukov -gimanzijski smer i Ema Rvović-ekonomski smer. Učenicima su uručeni vredni pokloni od škole i Opštine Kovin. Uručene su i specijalne diplome učenicima koji su postigli zapažene rezultate na takmičenjima-nosioci specijalnih diploma su : Aleksandar Mijukov -biologija i srpski jezik i književnost i Marija Šogor-srpski jezik i književnost. Učenica Emilija Žepša je nagrađena knjigom -recitator.

Svečanost su upotpunili učenici članovi dramsko-recitatorske sekcije i prigodnim programom ulepšali ovo veče. Program je bio kolažnog karaktera, pripremila ga je prof. Maša Vuletić.

Priredile Kovinske info

Fotografije GiSSŠ „Branko Radičević“

Podeli vest:
0 0 votes
Oceni
guest
0 Komentari
Inline Feedbacks
View all comments